Main Content

Ktorý klub Premier League má najlepší útok?

štvrtok, 4. september 2014 16:13 | Autor: Tarek Yacoob

Ktorý klub Premier League má najlepší útok?
Ktorý klub Premier League má najlepší útok? | zdroj: © TASR

Trade Deadline day bol opäť najzaujímavejší v Anglicku. Medzi útočníkov Premier League sa dostala ďalšia veľká a jagavá hviezda. Okrem Falcaa však počas leta prišli do anglických veľkoklubov aj ďalšie útočné klenoty. Costa, Sanchéz či Balotelli.

Úspechy Van Gaala s Barcelonou či Bayernom rozhodne nie sú dielom náhody a holandský mág má na nich nezmazateľný podiel. Napriek tomu sú jeho rozhodnutia na prestupovom trhu čoby tréner Manchestru United kritizované. Červení Diabli totiž okrem veľkých nákupov predali dva neobrúsené diamanty. Danny Welbeck má potenciál byť podobným hráčom akým je v súčasnosti SturridgeChicharito nikdy nedostal na Old Trafford príležitosť, aby sa ukázal „v plnej kráse“. Súčasná forma Van PersiehoRooneyho naopak nie je oslnivá. Príchod Falcaa môže pomôcť, ale aj nemusí. V klube sú traja útočníci s veľkým menom a to je veľké riziko. Všetci budú chcieť byť tou najväčšou hviezdou, no história neraz ukázala, že to nemusí dopadnúť dobre. United preto azda kuriózne môže pomôcť Van Persieho zranenie, ktoré ho na najbližšie mesiace vyradilo z hry.

Mario Balotelli prichádzajúci do Liverpoolu je síce „crazy man“, no rovnako tak je to aj futbalový génius. Daniel Sturridge preukázal svoje kvality už v minulom ročníku, v ktorom bol skvelým parťákom Luisa Suareza a takmer spoločne vystrieľali The Reds ligový titul. Dvojica Balotelli – Sturridge má potenciál byť vôbec najlepšou útočnou „dvojkou“ sezóny. K ním sa ešte hlási do „zálohy“ Rickie Lambert. ktorý hviezdil v posledných troch ročníkoch v Southamptone.

Manchester City má takisto veľmi dobre rozložený útok. Jovetičs Džekom nemajú vo svete futbalu zatiaľ také meno, ako napríklad Van Persie či Falcao. Práve to môže byť ich výhodou. Edin v minulej sezóne väčšinou nastupoval len ako striedajúci hráč, no napriek tomu dal v minulej sezóne vo všetkých zápasoch 26 gólov. Jovetič zatiaľ v Anglicku naplno nezažiaril, no z klubu odišiel Negredo, ktorý mu bol konkurenciou. A je tu samozrejme Aguero. Ten už má meno tej najligotavejšej hviezdy a práve táto kombinácia City prinesie opäť umiestnenie na špici.

Aj londýnske kluby Chelsea a Arsenal majú majstrovské ambície. Politika Chelsea je však pre väčšinu futbalových fanúšikov nepochopiteľná. Nie je sa čomu čudovať. Klub pustil konkurencii Lukakua, ktorý je považovaný za jedného z najväčších mladých talentov súčasného futbalu. Okrem neho odišli po príchode Costu aj Torres s Eto'om, čo však až také neočakávané nebolo. Okrem Costu je ale v klube typickým útočnikom už len DrogbaFrancúz Rémy, ktorý prišiel na Stamford Bridge v poslednej chvíli. Rémy je pre Chelsea len hráčom na lavičku a ku všetkej úcte k Didierovi, hviezda z Pobrežia Slonoviny má už najlepšie roky za sebou. Ak sa Costa zraní, Chelsea zrejme bude mať problém.

Najväčším otáznikom čo sa týka útoku je Arsenal. Wengerovi sa núkajú Giroud, Campbell, Welbeck, Sanchez, Sanogo a netreba zabúdať ani na majstra sveta a skrytú bundesligovú hviezdu minulosti Podolskeho. Najviac šancí zrejme dostanú Sanchez, mladý Welbecka Giroud. Poslednýje však nateraz zranený a priestor sa tak otvára ďalším hráčom. Veľa rovnocenných útočníkov, azda s výnimkou Sancheza, ktorý vyčnieva, má ale svoje mínusy i plusy. Na jednej strane je to pozitívum pri častých zraneniach Arsenalu. Na druhej strane sa môže stať, že hráči, ktorí budú vypojení z hry nebudú v prípade potreby v dostatočnej hernej forme a pohode.

Ktorý klub Premier League má najlepšie poskladaný útok podľa vás?