Main Content

Súboj s Maltou dôležitejší ako sa zdá!

štvrtok, 4. september 2014 15:24 | Autor: Jakub Mihálik

Súboj s Maltou dôležitejší ako sa zdá!
Súboj s Maltou dôležitejší ako sa zdá! | zdroj: © TASR

Slovenská futbalová reprezentácia dnes otvára svoju sezónu, ktorá bude poznačená bojmi o EURO 2016. Priateľský zápas proti Malte na prvý pohľad nemá veľký význam. Zdanie však môže klamať.

Komentár Jakuba Mihálika

Malta, to nie je súper, ktorý by lákal davy. Futbalovo nezaujme a Slovákovi je sympatický maximálne kvôli onému vtipu s miešačkou plnou malty, japonkou a letom, ktorý je ošúchaný ako kolená bordelmamy. Víťazstiev majú títo sympaťáci, u ktorých presne nevedno, či sú z Talianska, Anglicka alebo Afriky, ako Fabien Barthez vlasov na hlave a góly dali dokopy asi štyri. Aj to na tréningu. Aj tak je však dnešný priateľský zápas slovenskej futbalovej reprezentácie s Maltou dosť dôležitý.

Slovenskí futbalisti stoja pred dôležitou kvalifikáciou. Iste, každá je dôležitá, ale táto je teraz, preto je najdôležitejšia. Na EURO 2016 postupuje historicky najviac tímov, máme momentálne pomerne silnú generáciu, dobrého trénera, .., no jednoducho, je dôležitá.  A preto na ňu musíme byť pripravení.

Pred nástupom trénera Kozáka na reprezentačnú lavičku boli nálady slovenských priaznivcov „proklatě nízko“. Kontroverzný Košičan však svojimi úvodnými zápasmi v novej pozícii vlial nádej do fanúšika. Výsledky, no najmä výkony opäť navnadili diváka, ktorý pri „fandení“ slovenskej reprezentácii zažíva pocity podobné pocitom žalúdku na lunaparkovej atrakcii. Onú kozákovskú nádej treba udržať a treba ju udržať víťazstvom nad najbližším súperom. 

Poviete si, ľahká práca, no slovenská reprezentácia vlastní patent na trápenie sa s futbalovými trpaslími od Gibraltaru až po Azerbajdžan. Práve trpaslíci lámu stoličky pod našimi trénermi, nám trhajú tikety a futbalistom vzďalujú šampionáty. Asi nám je ich ľúto alebo čo. Dosť však bolo ľutovania.  Pre pohodu vo futbalovej rodine Maltu musíme poraziť.

Nie je nič horšie ako vstupovať do kvalifikácie po zlom prípravnom zápase. Asi aj preto zvolili naši funkcionári súpera z kategórie „fackovateľný“. Už len nezlyhať. 

Slovenskí reprezentanti sa musia v zápase proti Malte správne naladiť. Musia jednoznačne vyhrať, vyvrátiť tvrdenie, že nevedia strieľať góly a najmä potešiť výkonom. Malta je súperom, ktorý musí slúžiť ako odrazový mostík pre akýkoľvek tím. My sa z neho musíme odraziť do kvalifikácie, ktorá snáď konečne vyjde. Aj preto je súboj s Maltou dôležitý, napriek tomu, že sa to nezdá.