Main Content

České tenistky si želajú pokračovanie víťaznej série

streda, 2. február 2011 15:30 | Autor: TASR

České tenistky majú pred víkendovým štvrťfinálovým stretnutím 1. kola Pohára federácie 2011 reprezentačných družstiev žien v Bratislave so Slovenskom veľmi dobrú náladu.

Kvarteto Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Barbora Záhlavová-Strýcová a Květa Peschkeová sa v Národnom tenisovom centre pripravuje už od pondelka. Slovenky síce v domácom prostredí ťahajú šnúru štyroch víťazstiev, ale Češky ešte nikdy v troch zápasoch Fed Cupu nezdolali. České tenistky pripravili v apríli 2007 v Bratislave domácemu družstvu aj jeho jedinú prehru v NTC. Český fedcupový tím by na víťaznej vlne so Slovenskom rád pokračoval aj ďalej. "Samozrejme, že tento duel vnímame ako prestížny, a tak k nemu budeme aj pristupovať. Pokúsime sa dosiahnuť ďalší víťazný zápas vo Fed Cupe a budeme radi, ak táto séria bude pokračovať," reagovala Barbora Záhlavová-Strýcová. K nej sa obdobnými vyhláseniami pridali aj jej tímové kolegyne Petra Kvitová a Lucie Šafářová.

Češky v Bratislave naposledy nastúpili v apríli 2007, kapitán Petr Pála si na tento duel rád spomína. V tom čase bol pri tíme v pozícii manažéra. "Vtedy sa v Bratislave hralo na antuke. Teraz to bude iný povrch, takže si myslím, že toto bude najhlavnejší rozdiel medzi týmito súbojmi. Postavenie hráčok oboch tímov vo svetovom rebríčku je v podstate totožné, to by nemalo v stretnutí hrať žiadnu úlohu," poznamenal Pála.
á
Na nedávnom grandslamovom Australian Open sa dostala do štvrťfinále, odmieta však, že by to bolo jej najlepšie tenisové predstavenie v kariére. "Netvrdím, že som v Austrálii hrala najlepší tenis, hoci som sa prebojovala až do štvrťfinále. Napokon aj Dominika Cibulková odohrala v Austrálii veľmi dobré zápasy. So súperkami sa poznáme veľmi dobre, vieme, čo dokážu hrať a budeme na ne dobre pripravené. Dúfame, že počas víkendu splníme ciele, s ktorými sme pricestovali do Bratislavy," zdôraznila Petra Kvitová.

Postupujúce družstvo si v aprílovom semifinále Fed Cupu zmeria sily s úspešným zo súbežného antverpského duelu Belgicko - USA. Slovenky by hrali u súpera bez ohľadu na výsledok spomenutého štvrťfinále v rovnakej časti "pavúka".Češky budú mať v Bratislave silnú fanúšikovskú podporu, na tribúnach NTC by malo ich malo povzbudzovať 500 až 600 fanúšikov. Nie veľmi príjemné spomienky na slovenskú metropolu má špecialistka na štvorhru Květa Peschkeová. V apríli 2000 pri turnaji základnej skupiny Fed Cupu ju poštípala včela na ruke. Vtedy sa zápas medzi Slovenskom a Českom hral v Inchebe, o víťazstve tímu spoza rieky Moravy rozhodla záverečná štvorhra. "Najlepšie na celej tejto smole bola správa na oficiálnom internetovom portáli WTA Tour, kde som sa dozvedela, že ma v Bratislave pohrýzol pes," dodala s úsmevom Květa Peschkeová.

© WEBNOVINY