Main Content

Futbal-ME-kval: Malta vhodnou prípravou na ostrý štart v Kyjeve, zhodli sa hráči

nedeľa, 31. august 2014 18:05 | Autor: TASR

Senec 31. augusta (TASR) - Prípravný duel slovenských futbalistov s Maltou v Žiline by mal priniesť taký výkon a výsledok, aby sa národný tím čo najlepšie naladil na ostrý štart kvalifikácie v Kyjeve s Ukrajinou. Na tom sa zhodli na nedeľňajšom zraze reprezentácie v Senci zverenci trénera Jána Kozáka Peter Pekarík, Jakub Sylvestr či Viktor Pečovský.

Kozák uprednostnil Maltu pred možnosťou čeliť atraktívnemu Portugalsku, keďže chcel hrať doma a súčasne dopriať hráčom v nahustenom programe viac času na regeneráciu. V poslednej dobe Slovákom zápasy s papierovo slabšími súpermi robili problémy, Malta by to mala zmeniť. "V minulosti sa nám proti takýmto súperom nedarilo. Ťažko sme dosahovali dobré výsledky. Dúfam, že to teraz zvládneme a dobre sa na Ukrajinu aj v súboji s Maltou pripravíme," povedal TASR Viktor Pečovský, jeden z kvarteta hráčov Fortuna ligy v Kozákovej nominácii.

Obranca berlínskej Herthy Peter Pekarík rovnako považuje najbližší duel 4. septembra v Žiline za dôležitú prípravu: "Maltu absolútne nemôžeme podceniť, pretože už aj v predchádzajúcich zápasoch sme sa presvedčili, že so súpermi s nižším rankingom sme sa natrápili. Určite sa treba týmto zápasom skvele pripraviť na Ukrajinu."

Do tretice ako vhodný test na štart kvalifikácie EURO 2016 vo Francúzsku, ktorá sa hrá novým formátom a viac reprezentácií sa naň dostane (24), vidí Maltu útočník Jakub Sylvestr z druholigového 1. FC Norimberg: "Ideme do tohto zápasu tak, aby sme si spravili chuť a aby sme sa otestovali, čo nás možno čaká v kvalifikácii. Aj tam budú zrejme porovnateľní súperi. Samozrejme sa musíme koncentrovať na silných súperov, ale body musíme zbierať aj s tými papierovo slabšími. Sú to povinné body, a preto sa na to musíme koncentrovať ešte viac."