Main Content

Futbal: Gomez a Reus späť v reprezentácii, Löw očakáva motivovanú Argentínu (2)

piatok, 29. august 2014 13:05 | Autor: TASR

Berlín 29. augusta (TASR) - Útočník Mario Gomez a ofenzívny stredopoliar Marco Reus sa vracajú do nemeckej futbalovej reprezentácie. Tréner majstrov sveta z Brazílie Joachim Löw ich zaradil do 21-člennej nominácie na prípravný zápas s Argentínou (3. septembra v Düsseldorfe) a duel kvalifikácie o postup na EURO 2016 proti Škótsku (7. septembra v Dortmunde).

V nemeckej nominácii na najbližší dvojzápas je dokopy 18 hráčov zo zlatého tímu z MS 2014. Gomez si obliekol národný dres naposledy v auguste 2013 v zápase proti Paraguaju. V tíme Fiorentiny mal sľubný štart do uplynulej sezóny, v septembri si však potrhal väzy v kolene a musel nútene pauzovať niekoľko mesiacov. Po návrate sa však opäť nakrátko zranil a nemohol bojovať o miesto v tíme "Nationalelf" v príprave na MS v Brazílii.

Reus mal byť jedným z ofenzívnych ťahúňov reprezentačného tímu na MS, no tesne pred odletom na šampionát si v poslednom prípravnom stretnutí poranil členok a prišiel o štart na turnaji. "Teším sa spolu s Marcom, že sa zotavil zo zranenia a že je späť. V Brazílii nám chýbal," povedal Löw na adresu opory Borussie Dortmund a k nominácii Gomeza dodal: "Viem, že Mario Gomez na sebe extrémne tvrdo pracoval. Veľmi sa chcel vrátiť do reprezentácie a zaslúži si túto nomináciu."

V národnom tíme sa opäť objaví aj obranca Stuttgartu Antonio Rüdiger, naopak stopér Skhodran Mustafi nie je ešte fit. V nominácii chýbajú aj dlhoročné opory Philipp Lahm, Miroslav Klose a Per Mertesacker, ktorí po zisku titulu na MS ukončili reprezentačné kariéry. Informáciu priniesli agentúry AP a Reuters.

Duel s Argentínou bude reprízou finále MS z Maracany, v ktorom Nemci triumfovali 1:0 vďaka gólu Maria Götzeho v predĺžení. Juhoameričanov už povedie v Düsseldorfe nový tréner, úspešného Alejandra Sabellu nahradil po šampionáte na lavičke Gerardo "Tata" Martino. "Je to pre nás veľká výzva a zároveň vzrušujúci zážitok, že budeme môcť privítať doma Argentínu. Pred súperom mám veľký rešpekt. Do Nemecka príde určite vysoko motivovaný a nedá nám nič zadarmo," tvrdí Löw.

Nominácia Nemecka na prípravný zápas s Argentínou (3. septembra v Düsseldorfe) a duel kvalifikácie EURO 2016 proti Škótsku (7. septembra v Dortmunde):

Brankári: Manuel Neuer (Bayern Mníchov), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hannover)

Obrancovia: Jerome Boateng (Bayern Mníchov), Eric Durm (Borussia Dortmund), Matthias Ginter (Borussia Dortmund), Kevin Grosskreutz (Borussia Dortmund), Benedikt Höwedes (Schalke), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Antonio Rüdiger (Stuttgart)

Stredopoliari: Julian Draxler (Schalke), Mario Götze (Bayern Mníchov), Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach), Toni Kroos (Real Madrid), Sami Khedira (Real Madrid), Thomas Müller (Bayern Mníchov), Mesut Özil (Arsenal Londýn), Marco Reus (Borussia Dortmund), André Schürrle (Chelsea)

Útočníci: Mario Gomez (Fiorentina), Lukas Podolski (Arsenal Londýn)

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 5. odsek a o nomináciu.