Main Content

Hodnotenie hráčov po zápase BATE Borisov – Slovan Bratislava

streda, 27. august 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie hráčov po zápase BATE Borisov – Slovan Bratislava
Hodnotenie hráčov po zápase BATE Borisov – Slovan Bratislava | zdroj: © TASR

Futbalisti Slovana majú za sebou druhý zápas play-off Ligy majstrov, v ktorom neuspeli a nepostúpili do hlavnej fázy Ligy majstrov. Ako si v zápase počínali hráči belasých? Prinášame vám hodnotenie futbalistov slovenského tímu na stupnici 1 – 10.

Dušan Perniš (5) – Za góly nemohol, ale zas ani nič navyše nechytil, aj keď treba uznať, že asi ťažko sa dalo robiť pri góloch niečo inak. Ak by sme mali niečo vyčítať, tak potom chýbajúcu rýchlejšiu rozohrávku.

Erik Čikoš (4) – Aj v odvete hral smerom dopredu aktívnejšie ako Jablonský, ale ešte viac odvahy by to chcelo, hoci ťažko sa bolo dostať za obranu BATE. Pri prvom góle sa jednalo možno o ofsajd, ale aj tak mal byť dôraznejší a druhý padol z jeho priestoru.  

Dávid Hudák (4) – Nesklamal, ale aj tak to možno hodnotiť ako jeho najhoršie pohárové vystúpenie. Pri prvom góle bola akcia zakončená z jeho priestoru a pri treťom tiež nebol najistejší, hoci prvotná chyba bola inde.

Nicolas Gorosito (2,5) – Nepremenil najväčšiu šancu Slovana, čo bol možno aj postupový gól. Ani pri jednom góle nemá čisté svedomie. Hlavne pri treťom bolo vidieť, že je už hlavou mimo. Včera nebol obvyklou oporou.

Tomáš Jablonský (4,5) – Po prvom zápase bol najkritizovanejší obranca, teraz je na tom najlepšie, no to iba preto, že hráči vedľa neho nemali deň. Raz sa pokúsil o strelu, možno dvakrát o nábeh, lenže bolo to menej ako málo.

Erik Grendel (4,5) – Nebol ani zďaleka taký skvelý ako v prvom zápase, ale ani úplne neprepadol. Možno mu vyčítať asi dve chybné rozohrávky a tiež to, že nedokázal pomôcť prekonať obranu súpera, no v tom vôbec nebol sám.

Kristián Kolčák (5) – Prekvapenie zostavy, ale vzhľadom na okolnosti vlastne jediná voľba. Kolčák nesklamal, on si svoju prácu odrobil. Možno mu vyčítať, že nezachytil prihrávku na tretí gól, ale to už bolo dávno rozhodnuté.

Igor Žofčák (2) – Od začiatku sezóny sa trápi. Ani len nepripomína toho Žofčáka, ktorý prihráva na góly ako na bežiacom páse. Celý polčas bol prakticky stále pasívny. Bude sa musieť výrazne zlepšiť, inak v základnej zostave počas Európskej ligy nebude mať čo robiť.

Pavel Fořt (4) – Bol v oboch šanciach Slovana, ale obe nedal, hoci situáciu pri rohu ani inak riešiť nemohol a nebyť jeho pretlačenia sa, nebola by ani tá šanca. Podhrotová pozícia mu nesvedčala. Za daného vývoja zápasu mal zostať na ihrisku a s Vittekom vytvoriť útočnú dvojicu, ktorá by čakala na nakopávané lopty, lebo po zemi to evidentne nešlo.

Juraj Halenár (3) – Vymyslel jedinú šancu Slovana v prvom polčase, ale tiež dvakrát zbytočne stratil loptu. Na krídle bol odpílený, ak už mal hrať, tak pod hrotom a na krídlo radšej pohyblivého hráča.

Seydouba Soumah (1,5) – Pred zápasom sme písali, že by nebolo zlé, keby Slovan prekvapil a Soumaha nenasadil... Súper mu za 180 minút nič nedovolil, vždy mu loptu zobral. Z toho vznikol aj prvý gól. Jeho frustrácia vyvrcholila hlúpou červenou kartou. Je síce aktuálne najproduktívnejší hráč Fortuna ligy, ale na európskej scéne zatiaľ vôbec nepomohol, skôr naopak.

Samuel Štefánik (5) – Naskočil do druhého polčasu, ktorý Slovan začal živšie, ale povedať, že to vďaka nemu, nie je správne. Hoci to on vybojoval roh, po ktorom prišiel zlomový moment zápasu. Ani jemu hra na krídle nesvedčí.

Róbert Vittek (bez známky) – Tentoraz zázrak nepreniesol, ale z čoho ho mal aj vyčariť? On je útočník, ale nedostal ani jednu poriadnu loptu.

Lester Peltier (bez známky) – To už bol iba zúfalý pokus, čo ak náhodou. Ale opakujeme, ak mala prísť hra na dva hroty, tak v zložení Vittek – Fořt.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon