Main Content

Ideálna zostava 7. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 25. august 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 7. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 7. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V 7. kole sme sa boli svedkami vzbury posledných troch mužstiev tabuľky, ktoré vyhrali svoje zápasy s dvomi strelenými gólmi.. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Peter Solnička (Myjava) – Na začiatku stretnutia síce nemal nárok na priamy kop Halenára, ale potom bránu zavrel. V druhom polčase zneškodnil dve čisté šance Štefánika, keď hlavne pri druhej sa vyznamenal a zneškodnil aj šancu Vitteka. Bez neho by Myjava prvý domáci zápas určite nevyhrala.

Obrancovia

Jakub Kastelovič (Myjava) – Vrátil sa na slovenské trávniky z Liberca a hneď naskočil na tie prvoligové. Stále iba 19-ročný pravý obranca debutoval práve proti Slovanu a viedol si veľmi dobre. V defenzíve by sa síce nejaké malé chybičky našli, ale všetko prekryl jeho víťazný center pre druhým gólom Myjavy.

Dominik Kružliak (Ružomberok) – Mladý stopér, ktorý je vekom ešte dorastenec, bude v tejto sezóne musieť pravidelne hrať v základnej zostave, keďže MFK ani inú alternatívu nemá. Ale Kružliak si počína obstojne, proti Podbrezovej pomohol nielen k čistému kontu, ale aj k obom gólom. Po jeho nákope padol prvý a druhý strelil už sám.

Róbert Pillár (Senica) – Domáci sa proti Trenčínu zamerali na pozornú defenzívu, čo im vychádzalo, pretože hostí do šancí nepúšťali. A keď už poslali pred bránu nebezpečný center, vo väčšine prípadov ho práve Pillár poslal do bezpečia. Ten pomohol aj pri veľkom množstve rohov. A hoci raz z neho gól padol, on chybu pri ňom neurobil.  

Boris Sekulič (Košice) – Aj tento srbský legionár je jedným z dôvodov, prečo sa Košiciam v úvode novej sezóny nedarí. Minule po akciách z jeho priestoru dostali východniari až tri góly, ale teraz to čiastočne napravil. Proti Trnave sa vyvaroval defenzívnych chýb a navyše strelil víťazný gól zápasu.

Stredopoliari

Viktor Pečovský (Žilina) – Proti Zlatým Moravciam nemal veľa defenzívnej práce, ale aj to málo s veľkým prehľadom vyriešil. Najviac ho bolo cítiť v záverečnej fáze zápasu, keď správne odhadol, že aj on si môže zaútočiť do odovzdaných hostí. Odmena preňho prišla v nadstavenom čase, keď presne od brvna trafil.

Peter Šinglár (Košice) – Na košickú hru mal veľmi pozitívny vplyv. Trnavské akcie čítal ako šlabikár, skvele súperom odoberal lopty a zakladal akcie domácich. Najviditeľnejšie to bolo pri góle, keď zobral poľahky loptu Mikovičovi, vyviezol ju dopredu, skvelým centrom hľadal Škutku a po šťastnom odraze od Tótha sa dostala presne na nohu Sekuliča, ktorý rozhodol.

Štefan Pekár (Myjava) – Zápasy proti Slovanu mu začínajú vychádzať, keďže už druhý po sebe rozhodol. Jeho zakončenie pri víťaznom góle bolo ukážkové, keď aj z krkolomnej pozície poslal Kastelovičov center do brány. A v zápase si pripísal aj asistenciu, keď skvele z priameho kopu nacentroval na gól M. Kuzmovi.

Juraj Halenár (Slovan) – Belasí urobili osem zmien v základnej zostave, ale aj tak boli hlavne posledných 40 minút lepší, lenže nevedeli dať druhý gól. Halenár hral veľmi dobre celý zápas, priam si pýtal nomináciu na kľúčový utorkový zápas. Bol celý čas aktívny, s loptou na nohe neustále nebezpečný a ako jediný z hostí aj gólový.

Peter Lupčo (Žilina) – Prvých 22 minút sa v Žiline nič nedialo, ale všetko zmenil Lupčov rohový kop. Po ňom prišiel pokutový kop a prvý gól. Onedlho Lupčo gólovo zakončil peknú akciu a bolo vymaľované. Po zmene strán domáci trochu pridali a najviac bolo vidieť práve Lupča, aj keď už náznaky šancí nedotiahol do konca.

Útočník

Adam Zreľák (Ružomberok) – Na začiatku sezóny sa strelecky trápil, ale zrejme si smolu vyčerpal pri žrdi v Trnave. Proti Podbrezovej dobre využil kuriózne odrazenú loptu od Mária Almaského, keď ju poslal medzi nohy Maťašovského. A bol aj pri druhom góle, na ktorý z rohového kopu nacentroval Kružliakovi.