Main Content

Real nebude dokonalý a Atletico nebude iba do počtu

sobota, 23. august 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Real nebude dokonalý a Atletico nebude iba do počtu
Real nebude dokonalý a Atletico nebude iba do počtu | zdroj: © TASR

V súboji o Španielsky superpohár sa streli dva madridské celky, ktoré sa na úvode sezóny vôbec nešetrili. Po dvojzápasovom boji sa zo zisku trofeje teší majster, čiže Real už určite nezažije dokonalú sezónu.

Komentár Filipa Chudého

V minulej sezóne to bola veľká bitka medzi madridskými mužstvami. Bojovali nielen o to, kto bude šéfovať v meste, ale aj kto si nasadí korunu kráľa Európy. Tento ich súboj dopadol nerozhodne, hoci viac trofejí získal Real. Lenže kto by bol povedal, že Atletico vyhrá španielsku ligu a bude asi iba minútu od ušatej trofeje? Kým od bieleho baletu sa trofeje a víťazstvá čakajú, tak od jeho mestského rivala moc nie. Navyše, kým kráľovský klub potrebuje na odohranie svojho baletného predstavenia vyhodiť kopu zbytočných miliónov, tak Los Colchoneros si do kádra zoberú iba to, čo skutočne potrebujú a hlavne za rozumnú cenu, pričom ich tanečné vystúpenia neboli v minulej sezóne o nič horšie.

Pred touto sezónou odišlo z kádra španielskeho majstra viacero hráčov, lenže možno to nebude predstavovať až taký problém. Hneď prvé dva zápasy novej sezóny ukázali, že s Atleticom treba rátať. Síce tréner Diego Simeone sám odpisuje šance svojho tímu na obhajobu titulu, ale to robil sústavne aj počas minulej sezóny, no výsledok poznáme. A Atletico teraz potvrdilo titul, keď vyhralo Španielsky superpohár, čiže už aj v tejto sezóne neobíde naprázdno. A ak bude hrať takto aj naďalej, môžu jeho zdvihnúť nad hlavu aj ďalšiu trofej.

Do týchto chvíľ opustilo majstrovský káder 14 hráčov a prišlo 12 nových. To sú na prvý pohľad obrovské zmeny, ale zatiaľ vôbec nebadať, že by Atleticu uškodili. Za takou obranou, akú v Madride stále majú, dokáže vyniknúť každý brankár. A defenzívnu silu neznížila ani výmena na ľavej strane. V strede poľa radikálne zmeny nenastali, možno len v tom, že bude teraz ešte živší. Najväčší problém sa očakáva v útoku. Lenže môže vôbec vzniknúť, keď kúpite Mandžukiča? Osobne si myslím, že je to ešte lepší útočník oproti tým, akých mali v Atleticu v minulej sezóne. A ak bude zdravý celú sezónu, potom majster môže obhájiť titul, pretože najväčšia persóna v klube zostala. To Diego Simeone stvoril súčasné Atletico a iba jeho odchod by klub výrazne oslabil.

Real už hneď pocítil, že konkurenciu má aj pre túto sezónu vo vlastnom meste a nemusí kvôli nej cestovať ďaleko. Dokonalá sezóna s každou možnou trofejou to už teda nebude, ale to pre Real možno aj dobre. Takto sa už hneď na začiatku sezóny zbavili zbytočného tlaku ďalších očakávaní. A skutočne dôležitá bude až Liga majstrov a domáca súťaž.