Main Content

Hádam ste si nemysleli, že to bude jednoduché

štvrtok, 21. august 2014 21:03 | Autor: Jakub Mihálik

Hádam ste si nemysleli, že to bude jednoduché
Hádam ste si nemysleli, že to bude jednoduché | zdroj: © TASR

Slovenský majster ŠK Slovan Bratislava má za sebou prvý zápas play-off Ligy majstrov. Po výsledku 1:1 jeho postup do základnej skupiny najprestížnejšej klubovej súťaže rozhodne ľahký nebude.

Komentár Jakuba Mihálika

Liga majstrov je iná liga. Svedčí o tom fakt, že len trom slovenským klubom sa doteraz podarilo prebojovať do jej hlavnej fázy. A žiaden z nich to nemal vôbec jednoduché. Aby sa to slovenskému klubu podarilo, musí sa v jednom mužstve v jednom čase stretnúť výrazná kvalita nad pomery slovenského futbalu, dobrý tréner, šťastie na súperov i šťastie na ihrisku. Len zmiešaním týchto ingrediencií môže slovenský klub uvariť postup.
Slovan Bratislava väčšinu prísad má. Na slovenské pomery je to jednoznačne vysoko nadpriemerný klub. V podobe Františka Straku má výborného motivátora, ktorý vás ako zajačik Duracell svojím nahecovaným prístupom núti tak nejak vypustiť dušu už len pri pozeraní televízie. Slovan mal doteraz pomerne veľké šťastie aj na súperov, ktorých im priradil žreb. BATE Borisov bol pravdepodobne najprijateľnejší súper zo všetkých. Aj tak sa však Slovanisti presvedčili, že k postupu ľahká cesta nevedie.
Včera Belasým chýbalo trochu šťastia na ihrisku. Preto nevyhrali. Šťastie ale praje pripraveným a to Slovanisti neboli. Pripravenosť v podobe skúseností im totiž chýbala. Svedčalo o tom zakončenie Fořta v úvode zápasu. Svedčal o tom vlastný gól Jablonského, ktorého určite už v prípravke učili, že takto sa ako posledný hráč pri lopte zachovať nemôže. A svedčal o tom fakt, že až nasadením dvoch najskúsenejších, Halenára s Vittekom, sa Slovanisti dostali k výraznejšiemu tlaku a koniec koncov aj gólu.
Slovan nakoniec vybojoval remízu 1:1. V pohárovej matematike možno zlý výsledok, ale čo už. Lepší ako 0:1. Slovanisti dostali lekciu. Už aj tento jeden zápas a skúsenosti z neho, im môžu pomôcť. Zistili, že ľahké to nebude. Preto je Liga majstrov Ligou majstrov. Medzi najlepších je cesta zarubaná. Aj BATE muselo rozhodovať o postupe v nadstavenom čase. Slovan zatiaľ prenikal hladko. Musí teda zaplatiť svoju daň.
Pre ich šance je ale podstatné zistenie, že postup nie je nemožný. V odvete má náš majster veľkú šancu. Ľahké to ale nebude….