Main Content

Ideálna zostava 6. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 18. august 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 6. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 6. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V 6. kole sme sa boli svedkami dvoch štvorgólových víťazstiev majstra a vicemajstra, keď Slovan porazil dovtedy neporazenú Senicu a Trenčín bezbodové Košice. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Pavol Penksa (Dunajská Streda) – Myjavčania ho síce výrazne nezamestnali, ale aj tak je jeho podpis pod víťazstvom nespochybniteľný. V prvom polčase chytil čistú šancu Sládeka, ktorého vychytal nohou, bol to kľúčový okamih zápasu. Aj v jeho ostatnom priebehu pôsobil istým dojmom a priviedol spoluhráčov k najtesnejšiemu víťazstvu.

Obrancovia

Erik Čikoš (Slovan) – Belasí Senicu až prekvapivo úplne herne prevýšili. Hra krajných obrancov Slovana bola jedným z kľúčov na úspech. Čikoš neustále podporoval útok, neraz bol akoby ďalším krídlom, pričom sa dokázal dostať aj do zakončenia. Vyčítať mu možno iba jeden faul, ktorý nakoniec vyústil v inkasovaný gól, ale pozitíva vysoko prevažovali.

Matúš Turňa (Dunajská Streda) – DAC natiahol svoju sériu bez domácej prehry na 10 zápasov. V roku 2014 teda doma ešte neprehral, na čom má Turňa svoju zásluhu, čo potvrdil aj proti Myjave. Nielenže pomohol hostí ubrániť, ale bol to práve on, kto mal veľkú zásluhu na víťaznom góle. Jeho skvelý center ešte Krišto nevyužil, ale o pár sekúnd neskôr založil gólovú akciu.

Vratislav Greško (Podbrezová) – Jeden z najskúsenejších hráčov naplno ukazuje, čo sú to skúsenosti. Odkedy sa vrátil do základnej zostavy nováčika, tak ten iba vyhráva a k tomu všetkému nedostal za ten čas ani gól. Nemá už síce bývalú rýchlosť a výbušnosť, ale presne vie kam a ako sa má postaviť. Takto riešil jednu situáciu za druhou aj proti Žiline.  

Tomáš Jablonský (Slovan) – V našej lige sa po letnom príchode ukazuje zatiaľ veľmi dobre, keďže súperi belasých nezatlačia, čím sa neodkryje jeho slabšia defenzívna činnosť. Naopak, môže hrať prakticky iba smerom dopredu, v čom vyniká. Proti Senici prihral na prvý gól belasých a jeho pasy dopredu založili akcie, po ktorých padli tretí a štvrtý gól Slovana.

Stredopoliari

Moses Simon (Trenčín) – Stále je hráčom Trenčína, pričom aj proti Košiciam potvrdil, že záujem zahraničných klubov oňho je oprávnený. Prvé dva góly domácich vypracoval pre Holúbka a Kubíka, pričom v oboch prípadoch bol jeho prínos na góloch viac ako päťdesiatpercentný.

Seydouba Soumah (Slovan) – Zápas proti Senici mu patril, keď si neraz robil z hosťujúcich hráčov tréningové kužele, čo je už uňho typické, ale tentoraz pridal aj potrebnú nadstavbu, ktorou je efektivita. Strelil prvé dva góly zápasu, keď využil prihrávky Jablonského a Štefánika. V druhom polčase ešte prihrával na gól Fořtovi.

Ján Vlasko (Trnava) – Domáca Trnava síce mala proti Ružomberku prevahu, ale nebyť pomoci žrde a následne preukázaným schopnostiam Vlaska, tento zápas by ťažko vyhrala. Vlasko si sám vybojoval, prešiel s ňou do pokutového územia, bol faulovaný a sám pokutový kop premenil. Potom vystrelil z diaľky, pridal druhý gól a definitívne rozhodol zápas, góly delilo cca 150 sekúnd.

František Kubík (Trenčín) – Čo sa týka herného výkonu, tak má ešte ďaleko k svojmu optimu, ale proti Košiciam mu to išlo strelecky. Čistým hetrikom v záverečnej štvrťhodine zariadil víťazstvo Trenčína. Hlavne gól na 2:2 bol dôležitý, lebo po ňom sa rozbehli trenčianske motory naplno.

Útočníci

Pavel Fořt (Slovan) – Od začiatku sezóny odrobil na hrote útoku veľa čiernej práce, ale jeho štatistiky to neobohacovalo. Až v Košiciach si pripísal prvú asistenciu, čo mu zrejme pomohlo aj do zápasu so Senicou. Proti nej si pripísal druhú pri góle Mészárosa a o niekoľko minút neskôr strelil aj svoj prvý gól sezóny, čo mu tiež môže len pomôcť do ďalších zápasov.

Nermin Haskič (Košice) – Nastúpil do zápasu z ľavého krídla, ale nezaprel v sebe útočnícke gény. A v tomto zápase ich prezentoval priam ukážkovo. Dostal sa do dvoch šancí a obe chladnokrvne premenil. Boli to vôbec jediné strely Košíc za celý zápas. Keď odchádzal z trávnika bolo ešte 1:2 a z jeho odchodom začalo pre hostí peklo.