Main Content

Zvonarevová cez Kvitovú do semifinále dvojhry žien

streda, 26. január 2011 09:30 | Autor: TASR

Ruská tenistka Vera Zvonarevová prekonala tretiu českú ľaváčku v rade a stala sa treťou semifinalistkou dvojhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (17. - 30. januára, celková dotácia 25 005 635 AUD, tvrdý povrch Plexicushion vonku).

Dvojka tohto podujatia i svetového rebríčka WTA zvíťazila v stredajšom štvrťfinálovom stretnutí miestnej singlovej súťaže nad Petrou Kvitovou nasadenou ako dvadsiatou piatou za 75 minút 6:2, 6:4. Prvú semifinálovú dvojicu už v utorok vytvorili Dánka Caroline Wozniacka a Číňanka Na Li. Držiteľka bronzovej medaily z OH 2008 v Pekingu Zvonarevová si medzi najlepšími štyrmi na medzinárodných otvorených majstrovstvách Austrálie 2011 zmeria sily s úspešnou z nasledujúceho duelu Agnieszka Radwanská (Poľ.-12) - Kim Clijstersová (Belg.-3).

Favorizovanej Moskovčanke sa v Aréne Roda Lavera vydaril vstup do zápasu: unikla na 4:0, a hoci v piatej hre stratila servis, náskok už nepremrhala. V druhom sete zverenkyňa Sergeja Demechina povolila ofenzívne naladenej súperke priebežný obrat z 0:3 na 4:3 s brejkom, ale dráma sa napokon už nekonala. Ruska totiž získala nasledujúce tri hry. Vo vstupnej fáze druhej časti sa o prerušenia postarali najprv zachraňovanie diváčky v hľadisku a potom salvy súvisiace so sviatkom Australia Day, v šiestom geme Kvitová odvrátila tri brejkbaly.
Češká semifinalistka vlaňajšieho Wimbledonu bola celkovo lepšia vo "winneroch" (17:11), ale zároveň mala výrazne neistejšiu ruku (nevynútené chyby 28:12). Dvadsaťšesťročná dvojnásobná finalistka z úrovne "veľkej štvorky" v sezóne 2010 Zvonarevová (Wimbledon, US Open) vyrovnala prienikom do semifinále svoj osobný rekord na južnej pologuli z predvlaňajška. Zvonarevová teraz v 3. kole vyradila Luciu Šafářovú a v osemfinále Ivetu Benešovú.

Dvojhra žien - štvrťfinále:
Vera Zvonarevová (Rus.-2) - Petra Kvitová (ČR-25) 6:2, 6:4 za 75 minút

Zostávajúci stredajší štvrťfinálový program:
Agnieszka Radwanská (Poľ.-12) - Kim Clijstersová (Belg.-3)

© WEBNOVINY