Main Content

Basketbal: 3x3 Basket Tour 2014 vyvrcholí finálovým podujatím na Grape

štvrtok, 14. august 2014 10:05 | Autor: TASR

Bratislava 14. augusta (TASR) - Deviaty ročník tradičnej série Streetball Tour uzavrie tohtoročnú edíciu najbližší víkend finálovým podujatím v Piešťanoch. V sobotu 16. augusta na piešťanskom letisku vyvrcholia súboje slovenskej streetballovej špičky o tituly majstrov Slovenska.

Po šiestich regionálnych kolách a na základe bodového zisku postúpili do veľkého finále štyri najlepšie tímy v kategóriách ženy, muži a juniori. Hlavní organizátori Slovenská streetballová asociácia a Basketland n.f. sa rozhodli usporiadať finálový turnaj počas obľúbeného festivalu Grape.

V ženskej kategórii sa predstaví tím z Českej republiky "Grit & Grind ženy", ktorý sa v rámci tohtoročnej tour po prvýkrát predstavil na podujatí na Zemplínskej Šírave. Do Piešťan postúpili zo štvrtého miesta. Z tretej pozície budú na titul útočiť hráčky tímu "NEHRAJ FORMU!". Účasť na dvoch podujatiach zabezpečila tímu "bola to náhoda" druhé miesto v priebežnom poradí, ktorý svoje regionálne víťazstvo dosiahol v Senci. Azda najviac budú všetci očakávať od "Vydýchaných z lavičky", tím v zložení Alexandra Pribulová, Alexandra Riecka, Pavla Mračková a Denisa Švárová toto leto absolvovali viacero podujatí mimo Slovenska, postúpili na streetballové ME v Bukurešti a do Piešťan sa idú pobiť o titul najlepšieho ženského tímu na Slovensku.

Pravdepodobne najatraktívnejšie súboje sa budú odohrávať v mužskej kategórii, kde si jednotlivé tímy nezvyknú nič darovať. Podľa papierových predpokladov a doterajších výsledkov sa o celkové víťazstvo pobijú tímy "Beči a jeho kamaráti" a "Letný Vánok". Títo súperi sa vo vzájomných meraniach síl na regionálnych podujatiach 3x3 Basket Tour 2014 stretli celkovo trikrát, s lepším zápasovým skóre pre Letný Vánok. Štvoricu finalistov doplnia tímy "HATTORI HANZO" a "omil".