Main Content

Ideálna zostava 5. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 11. august 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 5. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 5. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V 5. kole sme sa dočkali historického okamihu, keď sa Juraj Halenár stal streleckým rekordérom našej najvyššej súťaže so 122 gólmi. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Peter Boroš (Banská Bystrica) – Hoci mu veľa hráčov na ihrisku „konkurovalo,“ tak to bol on, kto sa najviac zaslúžil o to, že v stredoslovenskom derby gól nepadol. V každom polčase si pripísal jeden kľúčový zákrok, keď vychytal Jeliča a Pečovského. Pôsobil istým dojmom a raz mu pomohlo aj brvno po strele vlastného obrancu Vajdu.

Obrancovia

Patrik Pavlenda (Zlaté Moravce) – Typický zápas o jednom gólom bol v sobotu medzi Zlatými Moravcami a Myjavou. S dávkou šťastia ho dal Pavlenda, ale za tým šťastím išiel. Na polovici ihriska skvele donútili s P. Sabom k strete lopty Daniela, nabehol si do otvoreného priestoru a nebál sa vystreliť. Bol to jeho prvý gól v najvyššej súťaži v 145. zápase.

Ivan Minčič (Podbrezová) – Kapitán Podbrezovej priviedol svoje mužstvo k víťazstvu, keď podal v obrane veľmi dobrý výkon. Aj kvôli tomu bol nováčik v obrane veľmi kompaktný a Trnave nedovolil dať gól. Minčič znepríjemnil premiéru domácemu Cléberovi, keď viackrát mu v poslednom momente nedovolil ohroziť bránu.

Milan Škriniar (Žilina) – Urobil síce aj malé chybičky, ale tie zostanú v zabudnutí. Podal opäť dobrý výkon, nebál sa hrať futbal, čo je na poste stopéra cenné a pevný bol aj v defenzíve. Viackrát dobrými obrannými zákrokmi zastavil akcie Banskej Bystrici, kvôli čomu domáci nevystrelili ani na bránu.

Tomáš Jablonský (Slovan) – Obrana Slovana nehrala v Košiciach životný zápas, ale problémy nevznikali na krajoch. Jablonský to mal v druhom polčase ešte sťažené, keďže Milinkovič mu takmer nepomáhal, ale zvládol to. A bola to práve jeho akcia, ktorá zápas zlomila v prospech Slovana, keď prečítal prihrávku na Bukatu, prešprintoval s loptou cca 80 metrov, nahral do uličky Milinkovičovi a ten hneď na gól Halenárovi.

Stredopoliari

Filip Hlohovský (Senica) – Možno niekedy pôsobí, akoby bol mimo diania, lenže on je stále v ňom. Aj proti Dunajskej Strede bol pri všetkom dôležitom. Jeho prihrávka na Majtána rozbehla prvú gólovú akciu a spolupráca tejto trojice priniesla ovocie aj neskôr, keď Hlohovský s veľkým prehľadom strelil víťazný gól.

Juraj Halenár (Slovan) – V Košiciach bol kapitánom belasých a lídrom bol nielen na papieri. Burcoval tím k čo najlepšiemu výsledku, o ktorý sa nakoniec postaral dvoma gólmi. Ale tie neboli hocijaké, boli rekordné. Vďaka nim sa stal streleckým rekordérom našej najvyššej súťaže so 122 gólmi.

Juraj Piroska (Senica) – Seničania priviedli pred sezónou posily, ale na tom, že Piroska je ofenzívnym lídrom mužstva sa nič nemení. Aj proti Dunajskej Strede na ňom stále senická hra. Prvý gól strelil sám, keď využil prihrávku Majtána a na druhý gól, ktorý nakoniec znamenal víťazstvo, prihral Hlohovskému.

Haris Hajradinovič (Trenčín) – Rodák z Macedónska, ktorý reprezentuje na mládežníckej úrovni Bosnu a Hercegovinu nechal zabudnúť na svoj slabý vstup do súťaže. V Ružomberku bol Trenčín o niečo lepší, ale vyhrať nedokázal. Gólovo sa totiž presadil iba Hajradinovič, ktorý po hodine hry ukážkovo potrestal absolútne zbytočný faul Práznovského.

Útočníci

Matej Jelič (Žilina) – Na začiatku sezóny má veľmi dobrú formu, čo ukázal aj v Banskej Bystrici, ale v tomto zápase mu zvlhol pušný prach, hoci sa spomedzi všetkých aktérov snažil najviac. A to nielen strelecky, ale aj herne. S jeho vynúteným odchodom z trávnika odišli aj nádeje Žiliny na tri body.

Tomáš Majtán (Senica) – Začiatok súťaže zmeškal pre zranenie ramena, operáciu odložil a proti Dunajskej Strede prvýkrát nastúpil v základe. A hneď ukázal, že bude posilou. Na prvý gól prihral za obranu Piroskovi a tomu prihrával aj pred druhým gólom, aby ten následne prihral na gól Hlohovskému.