Main Content

Zuzka Stromková vymenila lyže za skateboard + FOTO

štvrtok, 7. august 2014 13:11 | Autor: Silvia Petrašková

Zuzka Stromková vymenila lyže za skateboard + FOTO
Zuzka Stromková vymenila lyže za skateboard + FOTO | zdroj: © TASR

Slovenská freestylová lyžiarka a olympionička Zuzka Stromková si ani počas horúcich letných dní od športu neoddýchne.

Trénovať sa musí so snehom, či bez neho! Náročné dní letnej prípravy si však mladá športovkyňa kráti skutočne svojským spôsobom – návštevou skateparkov. Pozvánku na krátky rozhovor nám Zuzka už tradične neodmietla ani tentoraz a redakcii sport7 naň venovala svoj čas aj počas jej aktuálnych dní letného tréningu.

Zuzka, Vašich fanúšikov v poslednom období často tešíte zábermi z rôznych skateparkov. Patrí skateboard medzi hlavné tréningové jednotky v rámci Vašej letnej prípravy?

Áno, skateboard patrí medzi jednu z mojich športových príprav na sezónu, je dobrý na balance, stabilitu posilnenie nôh , brucha, fyzičku a posilnenie celého tela. Okrem skateboardu chodím často na bicykel, na fyzičku robím cvičebný program INSANITY, chodím behávať a veľmi dobrý tréning sú pre mňa skoky do vody. Prednedávnom som bola na letnom ľadovci Dachstein a v septembri sa chystám zlepšiť kondíciu surfovaním. Svoj prvý skateboard som si kúpila keď som mala 14 rokov. Doviedli ma k tomu kamaráti z teenagerských čias s ktorými som chodila von na sídlisku Podbreziny. V tom čase bol Liptovský Mikuláš v rozmachu skateboardingu aj preto, že sa tam organizoval najväčší závod skateboardingu na Slovensku - Spectrum Cup. Skateboarding mi je blízky, keby som mala viac voľného času a dobré podmienky určite by som vedela stráviť viac chvíľ na kvalitnom skateparku.

Spomínali ste skateparky, aké navštevujete najčastejšie?

To záleží od toho kde sa práve nachádzam. V Prahe mám veľmi dobré podmienky na Štvanici, Nový Hozenkov a keď som doma na Liptove tak skatepark v Ružomberku alebo domovský v Liptovskom Mikuláši.

Posledná otázka, freestylové lyžovanie alebo skateboard? Menili by ste?

Haha, je fajn, že si nemusím vyberať a všetko sa dá zvládať naraz. Ale aj keby som si mala vybrať, lyže by som nevymenila. Skateboard ma veľmi baví ale nie je to šport, ktorý by som chcela robiť profesionálne.