Main Content

Preview 3.predkola LM: Šerif Tiraspoľ – ŠK Slovan Bratislava

streda, 6. august 2014 08:30 | Autor: Filip Chudý

Preview 3.predkola LM: Šerif Tiraspoľ – ŠK Slovan Bratislava
Preview 3.predkola LM: Šerif Tiraspoľ – ŠK Slovan Bratislava | zdroj: © TASR

Náš majster, Slovan Bratislava, si v prvom zápase 3. predkola Ligy majstrov zabezpečil tesný jednogólový náskok, keď vyhral 2:1. Moldavský Šerif Tiraspoľ tak musí doháňať stratu. Víťaz tohto dvojzápasu bude hrať v pohárovej Európe minimálne do decembra.

Šerif Tiraspoľ – ŠK Slovan Bratislava
Streda 6.8.2014 o 19:00, rozhoduje István Vad (Maďarsko)

Slovan v piatok odohral iba svoj druhý ligový zápas, ale tréner Straka v ňom šetril viacerých hráčov, ktorí hrali v základe proti Tiraspolu. Milinkovič, Žofčák a Grendel neboli vôbec nominovaní, Soumah a Jablonský nastúpili do rozbehnutého stretnutia a Čikoš si ho pozrel z lavičky. Šancu tak dostali iní. Najdôležitejšie bolo, že na druhý polčas nastúpil presne po troch mesiacoch na zápas Róbert Vittek, čiže aj Fořt bol šetrený, keďže hral iba polčas. Ďalej bolo dôležité, že Mészáros, Halenár a Peltier odohrali 90 minút, čo im pomohlo k hernej praxi, keďže predtým nastupovali skôr iba na niekoľko minút. Vyskúšala sa aj alternatíva za dištancovaného Lásika, keď Kolčák splatil dôveru víťazným gólom. Bagayoko po návrate do kádra odohral prvý zápas v novej sezóne a vekom ešte dorastenec Sipľak si pripísal druhý ligový štart, čo mu môže pomôcť do budúcnosti.

Aj vzhľadom na absencie nebol výkon belasých proti Ružomberku vôbec oku lahodiaci, ale rátajú sa tri body vybojované v závere stretnutia. Druhý zápas v týždni tak Slovan strhol na svoju stranu v závere, čo svedčí o psychickej odolnosti a môže to byť dôležité aj v Moldavsku. Šerif rieši presne opačný problém, keďže aj v lige dostal gól v závere, a to doslova, keďže Saxan vyrovnal a rozhodca po výkope odpískal koniec zápasu. Mimochodom, Šerif šetril hráčov ešte vo väčšom, keďže hrali v základe iba obrancovia Balima a Metoua, zvyšných deväť hráčov bolo iných. Možno sa tréner Rusnac obával aj umelej trávy, keďže práve na nej sa hralo u nováčika moldavskej ligy.

Dôležité pre Slovan je, že do Moldavska cestuje aj ikona Róbert Vittek. Hoci v základnej zostave asi ešte nenastúpi, je veľkým esom v rukáve trénera Straku. Domáci majú pred ním rešpekt, čo sa ukázalo hneď potom, ako bolo jasné, že práve tieto dva kluby sa stretnú. Už vtedy Moldavci upozorňovali, že v kádri Slovana je aj Vittek, ktorého poznali aj bez toho, aby si o ňom zisťovali ďalšie informácie. Mohla by nastať teda situácia, akú často vidíme aj v lige. Vitteka by strážili dvaja obrancovia a vznikol by priestor pre iných. A dobre z prvého zápasu vieme, že Tiraspoľ má neporiadok v obrane aj bez toho, aby sa zvýšená pozornosť venovala špeciálne jednému súperovmu hráčovi.

Horšou správou je to, že Nicolas Gorosito stále nemôže nastúpiť, ba dokonca ani do Moldavska necestoval. Hudák a Niňajom tak budú musieť absolvovať ďalšiu futbalovú skúšku, ale zatiaľ majú v indexe zapísané všetko. Pred nimi bude hrať Kolčák, ktorý už má niečo odohrané aj v pohárovej Európe, ale v takomto zložení ich čaká na najvyššej úrovni premiéra. Ostatné miesta v zostave by mali byť po starom, ale ak by sme mali tipnúť jedno prekvapenie, tak by to bol Mészáros namiesto Žofčáka, aj keď je skôr pravdepodobnejšie takéto striedanie počas zápasu.

Zápas budete môcť sledovať na Dvojke RTVS.

Predpokladané zostavy
Šerif:
Degra – Balima, Metoua, Muresan, Joaozinho – Ginsari, Blanco, Cadu, L. Henrique – Benson, Isa
Slovan: Perniš – Čikoš, Hudák, Niňaj, Jablonský – Kolčák, Grendel – Žofčák, Soumah, Milinkovič – Fořt

Ako tipovať
Slovan s podobnou situáciou išiel do odvety aj pred rokom, ale v 12. minúte prehrával v Razgrade už 2:0. Niečo také sa nezopakuje. V Tiraspole to bude boj, prvý gól bude mať veľkú váhu. Ten belasí strelili už osemkrát za sebou, desaťkrát za sebou vyhrali, preto uhrajú postupový výsledok aj v Moldavsku. Náš tip X2 (kurz v našej Tipovacej lige je na to 1,83).