Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (27.7.)

nedeľa, 27. júl 2014 08:54 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (27.7.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (27.7.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

CALGARY: Švajčiarsky gólman Jonas Hiller sa zotavuje z nenáročnej operácie slepého čreva. Nová posila Calgary Flames by mala byť stopercentne fit za dvanásť dní.

TORONTO: Brankár James Reimer sa dohodol na dvojročnom predĺžení kontraktu s Torontom Maple Leafs. Nová zmluva vynesie 26-ročnému brankárovi dovedna 4,6 miliónov dolárov.

CAROLINA: Ročný dvojcestný kontrakt s príjmom 600 000 USD v NHL podpísal obranca Brett Bellemore, ktorý sa na zmluve dohodol s vedením Caroliny Hurricanes.

PITTSBURGH: Forward Taylor Pyatt, ktorý naposledy pôsobil v organizácii Pittsburghu Penguins, opúšťa zámorie a odchádza do Európy. Na novej zmluve sa dohodol s predstaviteľmi Servette Ženeva.

KHL

DONECK: Ukrajinský celok Donbass Doneck nebude v budúcej sezóne nastupovať v žiadnej lige a rozpustil svoj tím. Agent hráča Ruslana Fedotenka sa tak okamžite skontaktoval s viacerými klubmi, ktoré by mali záujem o služby 35-ročného krídelníka, ktorého prioritou je vrátiť sa do National Hockey League, kde v minulosti odohral 863 stretnutí s bilanciou 172+194.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

BANSKÁ BYSTRICA: Novým asistentom trénera Miroslava Chudého v HC’05 Banská Bystrica bude niekdajší slovenský reprezentačný útočník Richard Zedník.