Main Content

NHL: Vanek sa ocitol pred súdom, dobrovoľne vypovedal o nelegálnom hazarde

utorok, 22. júl 2014 12:05 | Autor: TASR

Rochester 22. júla (TASR) - Elitný rakúsky hokejista Thomas Vanek vypovedal v pondelok na súde v Rochestri v štáte New York v rámci prebiehajúceho vyšetrovania nelegálneho hazardu. Podľa portálu whec.com prišiel 30-ročný útočník, ktorý od novej sezóny posilní klub NHL Minnesota Wild, na súd dobrovoľne a nie je v podozrení v súvislosti s trestnou činnosťou.

"Zástupcovia federálnej vlády USA ma požiadali o spoluprácu pri vyšetrovaní. Nie som predmetom vyšetrovania či trestného stíhania. Budem plne spolupracovať s americkými federálnymi orgánmi pri ich každom konaní, ktoré sa týka objasňovania trestného činu," uvádza sa v stanovisku, ktoré vydal Vanekov agent Steve Bartlett v mene svojho klienta.

Americké orgány vyšetrujú majiteľov baru v Charlotte a reštaurácie v Rochestri, ktorí mali vo svojich podnikoch údajne povoliť nelegálne hazardné hry. Vanek pôsobil v Rochestri v sezóne 2004/2005, keď nastupoval za miestnych Americans v nižšej zámorskej súťaži AHL.

Rakúsky krídelník, ktorého matka pochádza z Komárna, sa po otvorení trhu s voľnými hráčmi dohodol s Minnesotou na trojročnej zmluve v celkovej hodnote 19,5 milióna dolárov. Kontrakt mu garantuje priemerný ročný príjem 6,5 milióna dolárov.