Main Content

Preview 2.predkola LM: FC The New Saints – ŠK Slovan Bratislava

utorok, 22. júl 2014 10:00 | Autor: Filip Chudý

Preview 2.predkola LM: FC The New Saints – ŠK Slovan Bratislava
Preview 2.predkola LM: FC The New Saints – ŠK Slovan Bratislava | zdroj: © TASR

Náš majster, Slovan Bratislava, odletel do Walesu, kde bude chcieť spečatiť postup do 3. predkola Ligy majstrov. Belasí si vytvorili pred odvetou základný pohárový náskok 1:0, ale waleský majster The New Saints sa ešte nevzdáva.

FC The New SaintsŠK Slovan Bratislava
Utorok 22.7.2013 o 19:45, rozhoduje Jakob Kehlet (Dánsko)

Slovan mal cez víkend voľno, keďže zápas s Trenčínom sa nemohol uskutočniť pre pohárové povinnosti oboch klubov. Medzi dvomi zápasmi musí mať totiž každé mužstvo minimálne dva dni pauzy, čo sa nedalo naplniť, keďže Trenčín hral vo štvrtok a Slovan bude už v utorok, ligový šláger je tak odložený, ale aj tak momentálne viac pútajú pohárové zápasy, ktoré sú aj dôležitejšie. Belasí prvý zápas proti TNS výsledkovo zvládli, ale herne sa musia zlepšiť, a to hlavne smerom dopredu. V prvom zápase nedovolili waleskému klubu vystreliť na bránu, čo by sme brali aj teraz, lebo by to znamenalo postup.

V zadných radoch stále chýba stopér Nicolas Gorosito, čo sme nepovažovali pre tento dvojzápas za problém, ale o týždeň neskôr by už jeho prítomnosť bola možno potrebná. Mladá stopérska dvojica Hudák – Niňaj potrebuje k sebe trochu skúsenosti. Pravý obranca Čikoš rozhodol prvý zápas a herne nesklamal ani na druhej strane Jablonský. Defenzívny štít Lásik nemusel riešiť zatiaľ nič ťažké, Halenár vedľa neho v prvom zápase pálil ako pri Verdune, no presný zásah si necháva na dôležitejšie okamihy. Kapitán Žofčák po zranení ešte nie je vo forme, Soumah je stále neefektívny, čo sa netýka Milinkoviča, ktorý sa presadil zatiaľ v každom zápase, keď proti TNS prihrával skvelým pasom na gól. Útočník Fořt nedostal poriadne lopty, pretože chýbal lepší pohyb v strede poľa a tým aj lepšia ponuková činnosť hráčov.

V odvete sa čaká, že domáci, hoci ani oni nehrajú na vlastnom štadióne, budú aktívnejší. V prvom zápase iba bránili, teraz budú musieť vyjsť z defenzívnej ulity, čo môže Slovanu vyhovovať. A hlavne sa treba pokúšať súpera už vysoko napádať, ale nie bezhlavo, lebo potom mali hráči TNS problémy s rozohrávkou a Slovan sa vďaka tomu dostal do niekoľkých šancí. Je možné, že domáci nasadia v odvete dvojicu útočníkov už od začiatku, lebo majú v tejto formácii na ich pomery slušnú kvalitu.

V čase výkopu by už malo byť definitívne známe meno súpera pre víťaza tohto dvojzápasu, hoci asi ťažko si predstaviť, že čiernohorská Sutjeska Nikšič doma zmaže dvojgólové manko proti moldavskému Sheriffu Tiraspol.

Zápas budete môcť sledovať na Dvojke RTVS.

Predpokladané zostavy
TNS:
Harrison – Spender, Rawlinson, K. Edwards, Marriott – Seargeant – Fraughan, Finley, Williams – Draper, Wilde
Slovan: Perniš – Čikoš, Hudák, Niňaj, Jablonský – Lásik, Halenár – Žofčák, Soumah, Milinkovič – Fořt

Ako tipovať
Slovan je favorit aj pred odvetným zápasom. Má lepších hráčov na každom poste, TNS už nebude hrať čistý betón, preto odporúčame čistú dvojku (kurz v našej Tipovacej lige je 1,78).