Main Content

Miami prehralo štvrtý zápas v rade

streda, 19. január 2011 13:30 | Autor: TASR

Dvoma víťazstvami tabuľkovo nižšie postavených tímov sa skončili utorkové duely zámorskej NBA. Atlanta vyhrala na ihrisku Miami, kde si v minulosti chodila pravidelne po prehry, a Charlotte taktiež tesne zvíťazilo nad Chicagom druhý raz v priebehu týždňa.

Miami aj Atlanta pri výsledku 89:93 po predĺžení potvrdili tohtosezónny trend - Heat sa nedarí tesné zápasy rozhodnúť vo svoj prospech (bilancia z duelov s najviac päťbodovým rozdielom 1-7), Atlanta je zase v takýchto záveroch zväčša úspešná (8-4). Domáce mužstvo bez Chrisa Bosha skúšalo na ihrisku rôzne kombinácie hráčov, no ani jedna nepriniesla vytúženú domácu kontrolu nad zápasom. "Toto bol skutočne ťažký zápas. Nedá sa k nemu povedať nič iné. Bolo náročné chytiť opraty pod naším či ich košom,“ zhodnotil duel kouč Heat Erik Spoelstra. Hawks sa vďaka víťazstvu priblížili k rivalovi z Juhovýchodnej divízie na rozdiel dvoch víťazstiev. Miami najskôr zlyhal v úvode stretnutia útok, keď sa úspešnosť streľby hráčov Heat pohybovala na úrovni 20 percent, napokon stretnutie ukončilo rozpačitým defenzívnym výkonom v predĺžení. Jeden z útokov Atlanta dokonca v tomto čase zakončila trojbodovým košom po tom, ako si domáci hráči mysleli, že bol odpískaný oddychový čas a vôbec sa obrane nevenovali. Floriďania teraz budú mať čas spamätať sa z negatívnej série štyroch prehier v rade a môžu načerpať nové myšlienky. Po sobotňajšom zápase s Torontom hrajú najbližšie až vo štvrtok v New Yorku.

V dobrej forme hrajúce Chicago narazilo na trápiace sa Charlotte už druhýkrát v tomto týždni. Vo vzájomných dueloch ale akoby sa forma z ostatného obdobia prepólovala, aj druhý raz totiž zvládli súboj lepšie Bobcats. Po minulotýždňovom domácom víťazstve nad Bulls pritom prehrali tri duely v rade a chuť si opäť napravili proti Chicagu. Bulls naopak zo siedmich duelov prehrali iba spomenuté dva so svojím utorkovým súperom. Po vyrovnanom priebehu sa pritom lámal chlieb v závere stretnutia. V ňom strelil Stephen Jackson posledné štyri body hostí, o všetkom mohol vzápätí so záverečným klaksónom rozhodnúť Derrick Rose. Jeho pokus vo veľmi ťažkej pozícii mal správny smer, chýbala mu však dĺžka. "Snažil som sa dostať čo najrýchlejšie do stredu šírky ihriska, následná strela bola ale krátka,“ opísal moment Rose, ktorý sa z neho poučil: "Vyzeralo to dobre, no strela bola krátka. Zoberiem si z toho ponaučenie. Nabudúce v podobnej situácii vystrelím s takým oblúkom, ako len dokážem.“ Po Rosovom pokuse tak zostal svietiť na ukazovateli stav 82:83.

Miami - Atlanta 89:93 po predĺžení (11:19, 24:15, 20:24, 22:19 - 12:16)
Najviac bodov: L. James 34 (10 doskokov), Wade 27, House 12 - Joe Johnson (10 asistencií) a Jamal Crawford po 19, Bibby a Josh Smith (12 doskokov) po 15, 19 600 divákov

Chicago - Charlotte 82:83 (24:27, 20:20, 22:17, 16:19)
Najviac bodov: D. Rose 33, R. Brewer 12, Deng 10 - Augustin 15, G. Wallace 13 (16 doskokov), S. Jackson a Diaw po 12, 21 263 divákov

© WEBNOVINY