Main Content

Preview 2.predkola LM: ŠK Slovan Bratislava – FC The New Saints

utorok, 15. júl 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Preview 2.predkola LM: ŠK Slovan Bratislava – FC The New Saints
Preview 2.predkola LM: ŠK Slovan Bratislava – FC The New Saints | zdroj: © TASR

Do pohárovej Európy vstupuje prvým zápasom aj Slovan Bratislava. Belasí veria, že tento rok sa ich európska púť skončí najskôr až tesne pred Vianocami. Ale najprv musia preskočiť prvú prekážku, ktorou je waleský majster The New Saints.

ŠK Slovan BratislavaThe New Saints
Utorok 15.7.2013 o 18:45, rozhoduje Pavle Radovanovič (Čierna Hora)

Slovan vstúpil do novej sezóny dvomi víťazstvami. V Superpohári vrátil Košiciam prehru z finále Slovnaf cup-u a východniarov porazil 1:0. V 1.kole Fortuna ligy porazil nováčika z Podbrezovej 2:1. Všetky góly Slovana v novej sezóne strelil Srb so slovenským pasom Marko Milinkovič. Ale hoci belasí vyhrávajú, tak ich to nemôže ukolísať, lebo práce na ich hre je ešte dosť. Všetko komplikujú aj zranenia kľúčových hráčov. Argentínsky stopér Nicolas Gorosito by mohol stihnúť aspoň odvetu, ale termín návratu Róberta Vitteka je otázny. Obaja by boli určite v základnej zostave, ale tréner František Straka ju musí postaviť bez nich.

V bráne bude určite Dušan Perniš, ktorý bude musieť dirigovať mladú stopérsku dvojicu. 20-ročný Branislav Niňaj je už overený ligovými zápasmi a patrí k oporám, no jeho o rok starší  stopérsky partner Dávid Hudák ešte veľmi preverený nie je, ale potenciál už naznačil. Popri Gorositovi je zranený aj Kolčák, čiže stopérom číslo tri je aktuálne iba 18-ročný Michal Sipľak. Tento stopérsky stav môže byť problém, ale až v neskoršej fáze, teraz to nečakáme. Vpravo bude hrať Erik Čikoš, ktorý by mal svojimi výkonmi potvrdzovať pozíciu reprezentanta a ľavý obranca Tomáš Jablonský zas pozíciu legionára.

Kým obrana je pomerne jasná, tak otáznik visí v strede poľa. Buď dostane šancu Juraj Halenár, alebo Erik Grendel. Jeden z nich by mal operovať o niečo vyššie ako defenzívny stredopoliar Richard Lásik. Nominácia do základnej zostavy zrejme neminie vo forme hrajúceho Marka Milinkoviča, kapitána Igora Žofčáka a ani loptového virtuóza Seydoubu Soumaha, od ktorého sa čaká, že bude hrať pre mužstvo, nie pre seba. Mimochodom, údajne ho sledujú zástupcovia bundesligového Freiburgu. V útoku je voľbou číslo jeden Pavel Fořt. Žolíkmi budú Lester Peltier a Karol Mészáros. Prvý menovaný pomohol proti Podbrezovej, keď prihral na víťazný gól.

Súper je pomerne neznámou. V bráne by mal byť oporou Paul Harrison, ktorý bol v minulosti aj v kádri Liverpoolu. V obrane popri mladých hráčoch (od 17 do 24 rokov) hrajú prím dvaja skúsení hráči, a to 35-ročný Steve Evans, bývalý 7-násobný reprezentant, a tiež 28-ročný Simon Spender. Ale najväčšiu silu má klub zrejme v útoku. Nastupujú v ňom Greg Draper, robustný hrot z Nového Zélandu. Ten je jediným hráčom mužstva, ktorý nepochádza z Britských ostrovov a má už aj jeden reprezentačný štart. Pozor aj na 31-ročného Matthewa Williamsa, ktorý je odchovancom Manchestru United. Zvyšok kádra má menšie skúsenosti.

Zápas budete môcť sledovať na Dvojke RTVS.

Predpokladané zostavy

Slovan: Perniš – Čikoš, Hudák, Niňaj, Jablonský – Lásik – Žofčák, Halenár, Soumah, Milinkovič – Fořt

TNS: Harrison – Spender, Evans, Baker, Marriott – Finley, Ruscoe, Seargeant, Fraughan – Draper, Williams

Ako tipovať
Slovan je jasný favorit, v jeho prospech hrá aj rozohranosť, keďže liga vo Walese sa začína až o mesiac. Doma by si mal vytvoriť aj pohodlný náskok pred odvetou. Základný tip na víťazstvo belasých je jasný (kurz v našej tipovacej lige 1,3).

V diskusii sa vyjadrite, aký je váš tip na výsledok.