Main Content

Päť poznámok: Zaslúžený titul. Brazílsky úsmev v argentínskom plači

pondelok, 14. júl 2014 14:58 | Autor: Jakub Mihálik

Päť poznámok: Zaslúžený titul. Brazílsky úsmev v argentínskom plači
Päť poznámok: Zaslúžený titul. Brazílsky úsmev v argentínskom plači | zdroj: © TASR

V nedeľu sa skončili majstrovstvá sveta vo futbale. Posledný zápas bol rovnako výnimočný, ako celý turnaj. Bude nám za ním smutno.

Brazílčania sa predsa len usmievajú

Nie je to síce rovnaké, ako výhra, no Brazílčania sa po dňoch katastrofy konečne mohli včera usmievať. Ak by totiž v ich krajine, v ich najslávnejšom meste a v ich futbalovom svätostánku vyhrala Argentína, bola by to už definitívna katastrofa. 

Higuaín - cestovateľ v čase

Ak by sa beh zápasu otočil a Higuaín najprv utŕžil ranu od Neuera a potom zahodil svoju obrovskú šancu, nečudoval by som sa. Takto mi nič iné ako „facepalm“ pri spomienke na jeho „zakončenie“ na um neprichádza. Kanonier takých futbalových schopností čaká celú svoju futbalovú kariéru na moment ako ten, ktorý mu poskytol Kroos. A on s tým naloží ako amatér. Argentína prišla o titul kvôli trom svojim nepremeneným superšanciam.

Don´t cry for Me(ssi), Argentina

Lionel Messi mohol vstúpiť do histórie ako jeden z najväčších. Titul však nezískal a kontroverzná cena pre najlepšieho futbalistu turnaja je len cenou útechy. Každopádne, fanúšikovia Lea nemusia byť smutní. Ich hrdina dosiahol už takmer všetko a s titulom najlepšieho hráča MS 2014 má výrazne nakročené k piatej Zlatej lopte v kariére.

Vyhral najlepší

Hocikomu ste na turnaji držali palce, treba uznať, že titul je v správnych rukách. Nemci hrali skutočne ako tím. Vsietili najviac gólov, bez problémov postúpili zo skupiny smrti, porazili dvoch juhoamerických gigantov, ako jediní neodohrali ani jeden zápas ustráchane. Zaslúžený titul.

Brazília 2014 – lepšie to ešte nebolo

Včerajší deň ukončil turnaj, trvajúci viac ako mesiac. Pohľad na sochu Krista pri západe Slnka a záverečné ohňostroje nad Maracanou len dotvorili obraz najkrajšieho turnaja v histórii. Juhoamerická futbalová vášeň, skvelé futbalové predstavenia, vyrovnaný gólový rekord. Brazílčanom to organizačne vyšlo, aj keď futbalovo im to nevyšlo. Ďakujeme.