Main Content

Novinky z MS 2014 v Brazílii (11.7.)

piatok, 11. júl 2014 12:45 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky z MS 2014 v Brazílii (11.7.)
Novinky z MS 2014 v Brazílii (11.7.) | zdroj: © TASR

Futbalové šialenstvo zvané MS vo futbale je v plnom prúde. V našej novej rubrike vám priblížme každodenné dianie na brazílskych trávnikoch a v zákulisí šampionátu.

Neymar praje titul spoluhráčom

Brazílska futbalová hviezda Neymar na tlačovej konferencii odpovedala na viaceré otázky. Hráč sa v slzách priznal, že ak by ho Camilo Zuniga trafil o dva centimetre vedľa, barcelonský útočník by ochrnul. Je to niečo ťažko predstaviteľné, čo si zrejme uvedomil aj samotný Neymar. Vypadnutie z turnaja už hodnotil triezvejšie a pragmaticky dodal, že titul z MS praje svojim spoluhráčom z FC Barcelona – Lionelovi Messimu a Javierovi Mascheranovi. Je to istý paradox, pretože Argentína je najväčším rivalom Brazílie, no kamarátstvo je v tomto prípade silnejšie ako rivalita.  Neymar navyše dodal, že podľa neho si Messi zaslúži vyhrať MS, za všetko, čo vo svojom živote odovzdal tejto hre. Bývalý hráč Santosu zakončil tlačovku tým, že brazílsky ľud si nezaslúžil takýto koniec ich miláčikov na turnaji, no už sa s tým nič nedá urobiť.

Je Nemecko poraziteľné?

Je Nemecko vôbec poraziteľné? Po tom, čo sme videli v semifinále si pár ľudí povie, že partia Joachima Lowa nemá slabinu, no toto si rozhodne nemyslí hviezdny Diego Maradona, ktorý v jednom z rozhovorov dal jasne najavo, že NationalElf sa poraziť dá.  Maradona veľmi dúfa, že MS vyhrá po dlhej odmlke jeho krajina, naposledy sa tomu tak stalo v roku 1986 v Mexiku, keď bol najväčšou hviezdou práve Maradona.  Jedna z opôr Argentíny Sergio Aguero si myslí, že vo finálovom zápase bude tlak na nemeckej strane, predsa len, po výkone, aký Nemci predviedli proti Brazílii sa celý futbalový svet pýta, či sú schopní to zopakovať opäť. Stopér „mančaftu“ Per Mertesacker tvrdí, že jeho mužstvo je plné hviezd, ktoré nehrajú zbytočne individualisticky, no tvoria jednoliaty tím.

Nespokojní Holanďania

Penaltová prehra v semifinále bude v holandských hlavách rezonovať ešte veľmi dlho. Oranjes boli poriadne blízko finále proti Nemecku, no ich sen sa rozplynul, keď stopér Ron Vlaar a stredopoliar Wesley Sneijder svoje pokusy nepremenili. Sneijder po zápase obvinil Argentínu, že vyslovene čakala na pokutové kopy, no treba dodať, že to bolo práve Holandsko, ktoré v dvoch blokoch čakalo na svojej polovici, čo modro- bieli vymyslia. Hviezdny Robben po stretnutí vyhlásil, že Argentínčania si postup nezaslúžili, a že zápas o bronz mu je absolútne ukradnutý. Naopak, Ron Vlaar, ktorý sa v penaltách pomýlil hneď ako prvý priznal, že aj napriek sklamaniu lepší zápas vo svojej dlhej kariére ešte neodohral. Bude veľmi zaujímavé sledovať, ako sa dajú Holanďania pred zajtrajším zápasom o tretie miesto dokopy predovšetkým psychicky, pretože ich reakcie po vypadnutí napovedajú tomu, že nájsť motiváciu bude pre nich veľmi ťažké.