Main Content

Ideálna zostava semifinálovej časti MS 2014

štvrtok, 10. júl 2014 16:49 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava semifinálovej časti MS 2014
Ideálna zostava semifinálovej časti MS 2014 | zdroj: © TASR

Ani po semifinálovej časti turnaja nevynecháme ideálnu zostavu, ktorá sa v tejto faze predstavila. Ktorí hráči v dvoch semifinálových zápasoch predviedli najlepšie výkony?

Brankár 

Manuel Neuer (Nemecko) – Síce sa do hry dostal až, keď bolo prakticky rozhodnuté, no svoje miesto si určite zastal. Neuer zneškodnil viacero stopercentných šancí Brazílčanov, ktorí ho akoby len nastreľovali. O trofeji pre najlepšieho brankára turnaja je už asi dávno rozhodnuté.

Obrancovia

Phillip Lahm (Nemecko) – Na pravej strane spôsoboval Marcelovi a spol. hotové peklo. Kapitán Nemecka prihral na jeden gól, podieľal sa aj na ďalších a zároveň takmer nič nedovolil Hulkovi, hrajúcemu na ľavom krídle. 

Ron Vlaar (Holandsko) – V druhom semifinálovom stretnutí dominovali najmä defenzívy, a tak hlavne v tejto línii môžeme hľadať nominantov ideálnej zostavy semifinálových zápasov. Hráč Aston Villy, Ron Vlaar, bol pravdepodobne najlepším mužom na ihrisku. Bezproblémovo zvládal súboje s Higuaínom, Aguerom, či Messim, čisto odoberal lopty svojimi sklzmi, bol výborný vo vzduchu. Len tá penalta ho bude mrzieť.

Stefan De Vrij (Holandsko) – Mladý stopér Feyenoordu sa na tomto turnaji zapísal medzi absolútnu elitu na pozícii stredového obrancu. Ani včera nezaostal za očakávaniami a silnej ofenzíve Argentíny nič nedovolil. V holandskej lige asi dlho nevydrží.

Dirk Kuyt (Holandsko) – Výborné výkony predvádza od svojho zaradenia do zostavy Oranjes veteran Dirk Kuyt. Aj v semifinále bol prekvapivo pevný v defenzíve a opäť veľmi aktívny smerom dopredu. Lavezziho vypojil z hry a sám podporoval Robbena v ofenzíve. 

Stredopoliari

Javier Mascherano (Argentína) – Argentínska ofenzíva príliš neoslnila, a tak sa o najlepší hráčsky výkon zo strany Albicelestes postaral defenzívny štít. Mascherano eliminoval Sneijdera, naháňal Robbena s van Persiem a v záverečnom rozstrele sa ukázal ako hlavný motivátor svojho tímu. Skutočný líder.

Toni Kroos (Nemecko) – Pravdepodobne najlepší hráč úvodného zápasu semifinálovej fázy bol Toni Kroos. Nesvedčí o tom len jeho bilancia dvoch gólov a jednej gólovej prihrávky, ale celý jeho prínos pre mužstvo. Kroos sa po nevýrazných výkonoch nadýchol k famóznemu výkonu a právom patrí do ideálnej zostavy.

Sami Khedira (Nemecko) – Naozaj len málo nás delilo od toho, aby sme kompletnú ideálnu zostavu zostavili z hráčov Nemecka. Nadpozemský výkon Nemcov bol zásluhou aj Samiho Khediru. Defenzívny štít Nemcov svojim pohybom prispel k rozobraniu brazílskej obrany a pri prečísleniach nikdy nechýbal. Jeden gól dal, na jeden prioral. Viac od defenzívne ladeného hráča nemôžete chcieť.

Bastian Schweinsteiger (Nemecko) – Aj Basti bol pomerne kritizovaný za svoje šampionátové výkony, v utorok však predviedol, prečo je ešte stále dôležitou súčasťou Nationalelf i Bayernu Mníchov. Svojimi prihrávkami určoval tempo hry, zakladal zdrvujúce protiútoky a hoci ako takmer jediný neskóroval, na ihrisku ho bolo viac ako cítiť.

Thomas Muller (Nemecko) – Ten, ktorý to všetko začal. Muller opäť potvrdil, že je ako fantóm pokutového územia. Z ničoho vie vytvoriť všetko a rozhodnúť o osude zápasu. Po jeho zásahu sa Brazília zbláznila a Muller so svojimi spoluhráčmi začal podnikať drvivé kontry. Len gól ho deli od prvého miesta v tabuľke strelcov. 

Útočník

Miroslav Klose (Nemecko) – Totálnu dominanciu Nemecka v rámci tejto zostavy uzatvára Miro Klose. Nemecký reprezentant s poľskými koreňmi v semifinálovom zápase vstúpil do histórie. Druhý gól do siete Brazílie znamenal jeho šestnásty zápas v histórii majstrovstiev sveta, čím prekonal Ronalda, s ktorým sa delil o prvé miesto v tejto štatistike.