Main Content

Ideálna zostava osemfinálových zápasov MS

streda, 2. júl 2014 13:32 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava osemfinálových zápasov MS
Ideálna zostava osemfinálových zápasov MS | zdroj: © TASR

Máme za sebou už aj osemfinálové boje, ktoré priniesli množstvo výborných zápasov a ešte lepších indviduálnych výkonov. Ktorí hráči boli v osemfinále najlepší? Pozrite si ideálnu zostavu osemfinálových súbojov.

Brankár

Tim Howard  (USA) – Americký brankár v osemfinálovom zápase prekonal historický rekord šampionátov. Zneškodnil 25 pokusov smerujúcich na bránu, čo by sa hodilo skôr na hokej, nie do futbalového sveta. Osemfinále ponúklo niekoľko famóznych brankárskych výkonov, no rekord je rekord. Howard bol nepriestreľný.

Obrancovia

Sokratis (Grécko) – Dlho to s Grékmi nevyzeralo dobre. Kostarika sa dostala do vedenia a až do červenej karty toho Gréci veľa nevymysleli. Až v 91. minúte prišiel na záchranu Sokratis Papastathopoulos a dal Grékom predĺženie. Síce po penaltách prehrali, ale aj tak bol Sokratisov počin hodný pochvaly.

Essaid Belkalem (Alžírsko) – Defenzívna Púštnych líšok bola proti Nemecku pevnejšia ako Čínsky múr. Nemci pôsobili 90 minút bezradným dojmom a pomohol k tomu najmä výkon stredu obrany Alžírska. 25-ročný hráč anglického Watfordu bol jedným z najpevnejších v alžírskom múre.

David Luiz (Brazília) – Brazílčanom opäť musel pomôcť obranca. David Luiz vytvoril pri rohu tlak na čilskú obranu, z čoho pramenil gól. Vo zvyšku zápasu odrážal výpady Čiľanov a v penaltovom rozstrele naštartoval Brazílčanov k výhre. Od stopéra viac chcieť nemôžete.

Stredopoliari

Toni Kroos (Nemecko) – Nemci sa proti Alžírsku poriadne natrápili. Ich ofenzívni hráči dlho pôsobili ako bez nápadu. Ako najlepšieho nemeckého hráča tak môžeme označiť Toniho Kroosa. Toni zohrával dôležitú úlohu, ako pri eliminácii zdrvujúco rýchlych kontier Alžírska, tak i pri prechode do útoku. Vo štvrťfinále sa k nemu musia pridať i ďalší, inak Nemecko nepostúpi.

Paul Pogba (Francúzsko) – Les Bleus dobýjali nigérijské hradby viac ako hodinu celkom bez úspechu. Avšak už pri tomto bezgólovom tlaku bol najaktívnejším hráčom Paul Pogba. Neúnavne prenikal zo stredu ihriska do blízkosti pokutového územia, pokúšal sa o častú streľbu, hľadal prihrávkami diery v nigérijskej obrane. Nakoniec vsietil víťazný gól, čo bolo spravodlivou odmenou za jeho výkon.

Kevin De Bruyne (Belgicko) – Famózny výkon včera predviedol proti USA belgický ofenzívny stredopoliar Kevin De Bruyne. Nielen gól, ktorý dal a prihrávka Romeluovi Lukakuovi, ale celozápasová aktivita, útočná kreativita a nasadenie prispeli k tomu, že bol belgickým hráčom zápasu.

James Rodriguez (Kolumbia) – Vo svete futbalu máme nový fenomén. James síce už v kvalifikácii bol najlepším hráčom Cafeteros a zatienil i Falcaa, no až tento šampionát potvrdil, že je skutočnou svetovou superstar. Dva góly do siete Uruguaju z Rodrigueza robia najlepšieho strelca turnaja a nie je vylúčené, že bude aj jeho najlepší hráč. 

Útočníci:

Bryan Ruiz (Kostarika) – V útoku je kostarický tím len o dvoch mužoch. Jedným z nich je Bryan Ruiz, ktorý opäť výrazne pomohol svojmu tímu k postupu. Najprv dal úvodný gól zápasu a hoci Gréci vyrovnali, Ruiz opäť viedol Ticos k výhre, keď premenil svoj rozstrelový pokus. Kto vie, ako sa s ním vysporiadajú Holanďania.

Lionel Messi (Argentína) – Argentínu opäť musel prísť spasiť Messi. Proti Švajčiarom nedokázali za takmer 120 minút vymyslieť nič, až to opäť do svojich nôh vzal Leo, prihral Di Maríovi a ten už musel dať. Tak hviezdny útok, akým oplýva Argentína, sa nemôže spoliehať na jedného hráča. Ale zatiaľ im to vychádza.

Arjen Robben (Holandsko) – Nie je to len o výkonoch, hoci tie Robbenove sú zatiaľ výborné. Robben je prirodzeným lídrom mužstva, napriek tomu, že kapitánsku pásku nosí van Persie. Proti Mexiku Arjen opäť po ihrisku lietal, snažil sa, skúšal. Už v prvom polčase mala byť po zákroku naňho odpískaná penalta. Nebola, a tak to Robbenovi rozhodca vykompenzoval v závere. Ak má Holandsko postúpiť až do finále, bude to práve kvôli Robbenovi. Hrá famózne.