Main Content

Zápisky z Brazílie: Holandské tulipány

pondelok, 30. jún 2014 19:15 | Autor: Jakub Mihálik

Zápisky z Brazílie: Holandské tulipány
Zápisky z Brazílie: Holandské tulipány | zdroj: © TASR

Od nášho vyslaného redaktora v Brazílii, ktorý navštívil hotel holandskej reprezentácie.

Nielen kvôli môjmu holandskému spolubývajúcemu som chcel ísť pozrieť reprezentantov z krajiny Tulipánov. Predsa len sú to štvrťfinalisti majstrovstiev sveta, s nábehom na minimálne medailu. A tak som šiel. 

Holanďania ako jedno z mála mužstiev nezvolili za svoj základný tábor odľahlé miesto, ale hotel na hlavnej ulici v časti Ipanema. Päťhviezdičkový Cesar´s Park je prístupný fanúšikom, hoci už menej ako na začiatku turnaja, keď sa Oranjes dokonca púšťali na prechádzky pomedzi fanúšikov. Sneijder a spol. majú snáď ešte doteraz modriny z toho, ako ich všetci stískali, a tak momentálne holandských hráčov stráži ochranka ako oko v hlave. 

Hlúčik holandských fanúšikov vyprevádzal dnes ráno holandskú reprezentáciu na oddychový tréning po vypätom zápase vo Fortaleze. Napriek výhre však nie všetci sršali úsmenov. Huntelaar vyzeral akoby ani nerozhodol osemfinále MS. Nigel De Jong po zranení takisto zrovna nevtipkoval Sneijder sa pri fanúšikoch nezastavil, Robben nevypočul volanie môjho spolubývajúceho, ktorý je z rovnakého mesta ako Arjen. A tak najsympatickejšie pôsobili Robin van Persie a šokujúco Louis van Gaal. Holandský kouč pôsobí na verejnosti pomerne prísne, ale dnes mu rozhodne úsmev nechýbal.

Uvidíme, ako dlho budúcemu trénerovi Manchestru United na tvári vydrží.

Martins Indi

Janmaat

Blind

De Vrij

Van Gaal

Van Gaalov podpis v našej zbierke

Robben a Sneijder

van Persie

van Persie vás pozdravuje