Main Content

Redaktori Sport7.sk tipujú výsledky osemfinále MS 2014

sobota, 28. jún 2014 08:40 | Autor: Silvia Petrašková

Redaktori Sport7.sk tipujú výsledky osemfinále MS 2014
Redaktori Sport7.sk tipujú výsledky osemfinále MS 2014 | zdroj: © TASR

Všetko alebo nič! Vo vysnívanej futbalovej smotánke finálovej fázy MS zostalo miesto len pre tých najlepších. Ich cesta na vrchol bola poznačená množstvom kontroverzii, nečakaných zvratov, či neskonalej bojovnosti a odhodlania zvíťaziť. Aj takýto scenár napísal priebeh tohtoročnej skupinovej fázy MS vo futbale. V akom štýle sa bude niesť jeho ďalšia vyraďovania časť? Kto postúpi ďalej a kto pocestuje v mori sĺz späť domov?

Redakcia portálu sport7 má vo svojich favoritoch jasno. V špeciálnej tipovacej rubrike MS vo futbale v Brazílii 2014, Vám v play-off fáze šampionátu odkryje svoje tajné tipy na postupujúce mužstvá, či samotné výsledky zápasov. V úvodnom osemfinálovom site si svoje tipy odkrútila prvá dvojica z nich.

JAKUB VAVERKA

Brazília – Čile: Domáci sú pod obrovským tlakom, čokoľvek iné, ako víťazstvo sa bude hodnotiť ako veľké sklamanie. Čile si svojimi výkonmi na MS získalo moje sympatie a myslím si, že nie je bez šance ani proti Kanárikom. „La Roja“ môže hrať uvoľnene a ak zahrajú na hranici svojich možností Alexis s Vidalom, môžeme vidieť veľké prekvapenie. Tipujem 1:0 pre Čile.

Kolumbia- Uruguaj: Nad Uruguajom sa stále znáša mrak Suarezovho uhryznutia, myslím si, že v mužstve to bude proti rozbehnutej Kolumbii škrípať. „Los Cafeteros“ hrajú skvelý turnaj, v skupine nestratili ani jeden bod a ich vypadnutie už v osemfinále by bolo pre mňa prekvapením. Tipujem 3:1 pre Kolumbiu.

Holandsko - Mexiko: Osobne sa na tento zápas naozaj veľmi teším. Oranjes hrajú skvelý futbal, Mexiko má fenomenálneho brankára a taktiež hrá pohľadne, ťažko vybrať tím, ktorému by som postup prial viacej. Individuality však hovoria mierne pre európsky tím, Mexičania nemajú hráčov ako je Robin Van Persie alebo Arjen Robben, preto sa prikláňam na stranu Tulipánov. Tipujem 1:0 po predĺžení pre Holandsko.

Kostarika - Grécko: Veľmi ťažký zápas. Kostarika šokovala favoritov v základnej skupine a postúpila z prvého miesta, Grécko šokovalo celý futbalový svet, keď opäť dokázalo s odretými ušami postúpiť. Možno ma vysmejete, no pre mňa sú favoritom tohto zápasu Gréci. Sú skúsenejší ako Kostaričania a budú vyslovene čakať na chybu svojho súpera zo Strednej Ameriky. Tím trénera Pinta zvyknutý hrať na protiútoky bude mať veľký problém, keď zistí, že Gréci sa do ofenzívy príliš nehrnú. Tipujem (klasických) 1:0 pre Grécko.

Francúzsko - Nigéria: Les Bleus prekvapili výkonmi v základnej skupine aj sami seba a myslím si, že môžu ísť naozaj ďaleko, veľmi sa mi páči hlavne hra Valbuenu. Nigéria postúpiť nemala, nebyť chyby rozhodcu v zápase proti Bosne, medzi TOP 16 zrejme nie je. Favorit zápasu je pre mňa jasný. Tipujem 4:2 pre Francúzsko.

Nemecko - Alžírsko: Alžírsko si postupom do osemfinále splnilo veľký sen, no tu by malo ťaženie tohto afrického celku skončiť. Hranice Nemecka naopak siahajú oveľa ďalej ako medzi 16 najlepších tímov turnaja. Zrejme pôjde o jednoznačnú záležitosť. Tipujem 3:0 pre Nemecko.

Argentína - Švajčiarsko: Argentína sa na konci skupinovej fázy rozbehla, Lionel Messi dal 4 zo 6 gólov svojho mužstva a chce celý turnaj vyhrať. Švajčiarsko má svojho Messiho – Xherdana Shaqiriho. Bude zaujímavé sledovať, či to bude predovšetkým o týchto dvoch hráčov, alebo vynikne niekto iný. Tipujem tesný duel a víťazstvo 2:1 v podaní Argentíny.

Belgicko – USA: Belgičania zatiaľ pôsobia nenápadným dojmom, no faktom je, že z hry ešte neinkasovali. Stále sa zlepšuje Hazard, obrana drží, Origi je potrebným žolíkom. USA žije svoj „American Dream“ a prezentuje sa sympatickým herným prejavom, táto dvojica bude podľa mňa jedna z najvyrovnanejších. Tipujem 2:2 po predĺžení, penaltovú drámu a prekvapivý postup Američanov.

SILVIA PETRAŠKOVÁ

Brazília – Čile: Tento zápas bude z môjho pohľadu z celkových osemfinálových súbojov ten najatraktívnejší. Brazília ako domáci usporiadateľ sa však na svojom Mundiale až príliš spolieha na výsačku „sme doma, musíme tieto MS vyhrať!“ Ich doterajšie výkony ma však o majstrovských ambíciách vôbec nepresvedčili. Zatiaľ čo Čile prekvapuje zrejme každého. Sympatizujem teda s oboma celkami, no ako víťaza duelu tipujem predsa len domácu Brazíliu, ktorá je na vrcholných futbalových turnajoch mojim osobným favoritom už dlhé roky. Výsledok: 2:1

Kolumbia – Uruguaj: Uruguaj aj napriek absencii svojej najväčšej hviezdy môže v tomto zápase veru poriadne hrýzť. No ani futbalisti Kolumbie nie sú a nemusia byť v tomto zápase vopred odpísaní. Počas turnaja ukázali svoju kvalitu a najmä početnú divácku podporu. Ak teda zmixujú jedno s druhým, môže byť z toho ešte veľmi zaujímavý finálny výsledok. Výsledok:2:1

Nemecko – Alžírsko: Tu niet o čom! Nemci si spravia z futbalistov Alžírska doslova trhací kalendár. Otázne bude len to, kedy už budú mať dosť. Výsledok: 4:0

Holandsko – Mexiko: Holanďania sú po vypadnutí obhajcu trofeje Španielska skutočne pri chuti a vo svojich hlavách majú od začiatku turnaja len jediné, zisk trofeje pre celkového víťaza šampionátu. Proti naplneniu ich sna však stoja futbalisti Mexika na čele so svojim fenomenálnym brankárom, ktorý ak si udrží svoju skvelú formu aj v tomto zápase, môžeme byť svedkami ďalšieho neočakávaného prekvapenia. Výsledok: 0:1

Kostarika – Grécko: Už len fakt, že sa tieto dva tímy prepracovali až do osemfinále MS je neskutočne zarážajúci a prekvapujúci zároveň. Gréci si svoje šťastie na veľkých futbalových turnajoch až príliš dlho strážili. Mojím čiernym koňom osemfinále je Kostarika, uvidíme kam to až dotiahne. Výsledok: 2:0

Argentína – Švajčiarsko: Ani Argentína na tohtoročných MS veľa krásy neukázala, no základ, ktorými sú góly splnila do bodky. Osemfinálový zápas proti Švajčiarsku by Messimu a spol. nemal robiť žiadne väčšie problémy a postup do ďalšej fázy šampionátu by mali mať s najväčšou pravdepodobnosťou vo vrecku. Výsledok: 3:1

Belgicko – USA: Futbalisti USA sú ďalším tímom z kategórie veľkých prekvapení, no v zápase proti favorizovanému Belgicku svoj majstrovský sen už zrejme dospievajú. Výsledok: 3:0

Aký scenár bude mať podľa Vás priebeh osemfinálových zápasov MS a akými výsledkami sa skončia tieto zaujímavé súboje? Vyjadrite sa v diskusii.