Main Content

Vyhodili ho ako psa, sťažuje sa Suarezova babka

piatok, 27. jún 2014 18:05 | Autor: TASR

Vyhodili ho ako psa, sťažuje sa Suarezova babka
Vyhodili ho ako psa, sťažuje sa Suarezova babka | zdroj: © TASR

Montevideo 27. júna (TASR) - Trest Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) pre uruguajského útočníka Luisa Suareza vyvolal vlnu hnevu a nevôle.

"FIFA ventilovala svoj hnev na malom národe. Sankcia je agresiou voči tomuto chlapcovi a uruguajskému národu. Sme malým národom a preto sme pre nich lacný," cituje agentúra APA slová prezidenta krajiny Joseho Mujicu.

Kapitán národného výberu Diego Lugano cíti sklamanie a bezmocnosť. "Nemôžu nás však zastaviť. Pôjdeme ďalej so zdvihnutou hlavou," odkázal pred osemfinálovým zápasom s Kolumbiou fanúšikom.

"Chceli mať Luisa preč z MS a podarilo sa im to. Vyhodili ho ako psa," reagovala Lila Piriz Da Rosaová, stará mama 27-ročného Suareza.

Juhoamerického kolegu podporil aj útočník brazílskej reprezentácie Fred: "Urobil chybu. Ale aj on je iba človek. Na ihrisku vládne často nervozita."

Jasné slová adresoval federácii Diego Maradona. "Kto si myslia, že sú? Prečo ho neposlali rovno do Guantanama? Koho zabil?" pýta sa bývalá hviezda argentínskej reprezentácie.

Hráč Liverpoolu nesmie za uhryznutie súpera hrať futbal štyri mesiace, nemôže nastúpiť v deviatich reprezentačných dueloch a navyše dostal pokutu.