Main Content

5 poznámok: Americký hrdina CR7, africké trapasy a vzostup banánovníkov

piatok, 27. jún 2014 16:04 | Autor: Jakub Mihálik

5 poznámok: Americký hrdina CR7, africké trapasy a vzostup banánovníkov
5 poznámok: Americký hrdina CR7, africké trapasy a vzostup banánovníkov | zdroj: © TASR

Záverečný deň základných skupín za nami. Poďme naň zaspomínať.

Cristiano Ronaldo – vyslúžilý americký hrdina

Americkí fanúšikovia po včerajšku uctievajú Cristiana Ronalda ako amerického hrdinu. Jeho víťazný gól totiž pomohol  USA k postupu. Na sociálnych sietiach mu ľudia ďakujú, akoby im naozaj chcel pomôcť. Pritom len zabránil výhre Ghany. Škoda, že aj tú americkú slávu si musí užiť na šampionátovom „dôchodku“ .

Rusi - chronickí zlyhávači

Ruskí futbalisti už pravidelne zlyhávajú na veľkých šampionátoch. S výnimkou jednej životnej noci Aršavina, nikdy nejak neoslnili. Ale na tomto šampionáte sa čakalo viac. Slabučká skupina. Tréner, ktorý berie 8 miliónov eur. Vyrovnaný káder. Nestačilo. Chronickí zlyhávači opäť idú domov. 

Sláva Concacafu

Asi naozaj málokto rátal s tým, že v osemfinále MS sa predstavia tri zo štyroch reprezentácií zo zóny CONCACAF. Najmä po tom, čo dve z nich sa ocitli v skupine smrti. Mexičania ledva postúpili, nakoniec nedali šancu Kamerunu ani Chorvátom. Kostarika šokovala svet. Američania vyradili na papieri silnejšiu Ghanu i Ronaldovo Portugalsko. Len Honduras sa vracia domov. To je naozaj asi najväčšie prekvapenie turnaja spomedzi všetkých federácií. Málokto o území južnejšie od USA vedel viac ako to, že sa tam pestujú banány. Teraz sa to zmení.


Nevyspelé Belgicko?

Pred šampionátom sme spochybňovali skúsenosit Belgičanov, ktorí ešte neabsolvovali významnejší turnaj. Skupinová fáza ukázala, že majú psychických síl viac ako ktorékoľvek oveľa skúsenejšie mužstvo. V prvom zápase otočili v závere výsledok s Alžírskom. V druhom zápase takisto v závere rozhodli, hoci Rusi hrýzli poriadne a v treťom zápase sa vysporiadali aj s viac ako polčasovou oslabovkou a nakoniec vyhrali. Síce proti bezduchým Kórejčanom, ale vyhrali.

Kašľať na africké hlúposti, je tu osemfinále!

Okrem Ghany a ich extempóre sa v uplynulých hodinách udialo ďalšie fiasko, keď na tréning nechceli kvôli prémiám nastúpiť ani Nigérijčania. Nebudeme sa nad tým rozčuľovať a radšej sa tešíme na osemfinále. To rozlosovanie prináša niektoré lahôdky. Africké jedlo nám chuť nepokazí.