Main Content

Futbal-MSF14: Osemfinále bez jediného ázijského tímu

piatok, 27. jún 2014 16:05 | Autor: TASR

Sao Paulo 27. júna (TASR) - Šejk Salman bin Ebrahim Al-Chalifa ako prezident Ázijskej futbalovej konfederácie (AFC) obhajoval negatívnu bilanciu štvorice svojich členov na MS v Brazíli. Kvarteto Irán, Kórejská republika, Japonsko a Austrália nevyhralo na šampionáte jediný zápas. Trikrát remizovali a až v deviatich prípadoch ťahali za kratší koniec. Ani jeden z tímov si nevybojoval postup do vyraďovacích bojov.

"Všetky štyri tímy mali v zostavách prevažne mladých hráčov. Výsledkovo sme sklamali, ale je tam priestor na zlepšovanie," povedal šéf AFC.

Najväčším sklamaním brazílskeho turnaja boli Kórejci. Zverenci trénera Hong Myung-boa sa predstavili na MS po deviaty raz v histórii a ako vlajková loď ázijského futbalu dokázali uhrať iba jediný bod za remízu s Ruskom. Myung-bo bol kapitán tímu, ktorý sa na MS 2002 v domácom prostredí prebojoval až do semifinále. Podľa neho v ázijskom futbale v súčasnosti prebieha generačná výmena. "Hoci každý zo štvorice tímov hral odlišne, predsa sme mali niečo spoločné. Zaostávali sme za súpermi, naše výkony neboli dostatočne kvalitné. Mladí hráči sa majú ešte toho veľa učiť, level svetového futbalu je na vyššej úrovni ako ten náš," dodal Myung-bo.