Main Content

Futbal-MSF14: Suareza prišli na letisko podporiť davy fanúšikov, nedočkali sa ho

piatok, 27. jún 2014 13:05 | Autor: TASR

Montevideo 27. júna (TASR) - Davy fanúšikov prišli na letisko v Montevideu privítať uruguajského futbalistu Luisa Suareza, ktorý dostal za uhryznutie Giorgia Chielliniho v utorkovom zápase s Talianskom v D-skupine MS od disciplinárnej komisie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) štvormesačný trest. Čakali však na neho márne, keďže kanonier Liverpoolu zatiaľ zostal v Brazílii.

Uruguajskí fanúšikovia nesúhlasia s trestom pre Suareza a na sociálnych sieťach založili stránky na podporu 27-ročného útočníka. Na Facebooku sa takisto dohodli, že ho pôjdu privítať na letisko. Tam nechýbal ani prezident krajiny Jose Mujica, ale po posunutí plánovaného príletu futbalovej hviezdy z medzinárodného terminálu odišiel. Na neďalekú leteckú vojenskú základňu sa musela presunúť aj približne tisícka priaznivcov s vlajkami a transparentmi na Suarezovu podporu.

Jeho priaznivci teraz plánujú zahltiť a znefunkčniť facebookovú stránku FIFA, ktorá podľa nich svojim verdiktom potvrdila, že uprednostňuje iné tímy. Takisto spisujú petíciu na zrušenie Suarezovho trestu, zatiaľ sa pod ňu podpísalo 100-tisíc signatárov.