Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (27.6.)

piatok, 27. jún 2014 12:29 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (27.6.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (27.6.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie je za dverami a prestupových špekulácií je vo svete každý deň neúrekom. Prinášame vám výber tých najzaujímavejších.

Shaqiri pripravený na Liverpool

Anglické médiá tvrdia, že švajčiarsky záložník a hráč Bayernu Mníchov Xherdan Shaqiri je iba krôčik od prestupu na Anfield Road. Vedenie Liverpoolu plánuje posilniť záložnú radu a práve stredopoliar s albánskymi a kosovskými koreňmi by mal byť tým správnym hráčom.

Pogba do Chelsea?

Svetoznámy portál Goal.com tvrdí, že londýnska Chelsea chystá astronomických 60 miliónov libier na kúpu francúzskeho stredopoliara Paula Pogbu z Juventusu Turín, ktorý sa v dobrom svetle ukazuje aj na MS 2014 v Brazílii.

Shaw do Manchestru United

Renomovaný anglický zdroj informácii Sky Sports informoval o prestupe anglického obrancu Lukea Shawa zo Southamptonu do Manchestru United. Hráč by mal dnes absolvovať na Old Trafford lekársku prehliadku. V kádri Red Devils už k zmenám došlo, k mužstvu sa pripojil talentovaný Ander Herrera, ktorý naposledy obliekal dres Athleticu Bilbao.

Bartomeu sa zaujíma o Kroosa

Prezident FC Barcelona Jose Maria Bartomeu je údajne ďalším záujemcom o služby nemeckého stredopoliara Toniho Kroosa, ktorý zažil výborný ročník v nemeckom Bayerne Mníchov a žiari aj na prebiehajúcom svetovom šampionáte.

Suarez nesmie prestupovať

Uruguajský kanonier Luis Suarez, ktorý si kazí kariéru psychopatickými výčinmi na ihrisku nemôže kvôli trestu od FIFA a UEFA okrem hrania zápasov ani prestupovať. Preto je isté, že ostane hráčom Liverpoolu aj v nasledujúcom ročníku, i keď prvú tretinu sezóny hrať nebude môcť. Iné zdroje naopak tvrdia, že prestupové právo bude Uruguajčanovi navrátené, no je veľmi otázne, kto bude takého hráča chcieť.

Song terčom Interu Miláno

Kamerunský záložník Alex Song, ktorému nevyšiel minulý ročník v FC Barcelona, o MS 2014 v drese Kamerunu nehovoriac, by sa mohol stať posilou talianskeho Interu Miláno, ktorý chce pred novým ročníkom vybudovať silný tím.

Lovren možno do Liverpoolu

Ďalšou letnou posilou Liverpoolu by sa mohol stať chorvátsky stopér Dejan Lovren, ktorý naposledy obliekal dres prvoligového anglického mužstva FC Southampton.

Del Bosque do roku 2016

Vicente Del Bosque sa podľa dostupných správ nemusí báť o svoje miesto na lavičke Španielska, pričom tento skúsený kormidelník by mal ostať pri La Furia Roja minimálne do Euro 2016, ktoré sa uskutoční vo Francúzsku.

Origi možnom hráčom The Reds

Vedenie Liverpoolu reaguje na dištanc Luisa Suareza, pričom jeho miesto v zostave by mohol zaujať talentovaný futbalista z belgickej najvyššej súťaže Divock Origi.

Diego Poyet do Chelsea?

Talentovaný syn slávneho Gusa Poyeta, Diego, ktorý má iba 19 rokov a hráva za druholigový anglický Charlton, by sa mohol stať posilou londýnskej Chelsea.