Main Content

Ideálna jedenástka skupinovej fázy MS podľa Sport7.sk

piatok, 27. jún 2014 12:44 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna jedenástka skupinovej fázy MS podľa Sport7.sk
Ideálna jedenástka skupinovej fázy MS podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Máme za sebou boje v základných skupinách majstrovstiev sveta. Ktorí hráči v exkluzívnom zozname štartujúcich najviac žiarili?

Brankár

Keylor Navas (Kostarika) – Jedným z hlavných strojcov kostarického futbalového zázraku bol brankár Keylor Navas. Gólmana Levante sme tipovali na veľké prekvapenie, no asi ani on sám netušil, že sa zaradí medzi najlepších na šampionáte. Kostarika sníva svoj sen a môže pokračovať, ak Keylor bude predvádzať naďalej tak famózne výkony ako doteraz.

Obrancovia

Serge Aurier (Pobrežie Slonoviny) – Jediným našim zástupcom nepostupujúceho tímu je pravý obranca Pobrežia Slonoviny, Serge Aurier. Jeden z najhorúcejších prestupových artiklov bol výborným na oboch koncoch ihriska. Bohužiaľ, postup jemu, ako aj celému tímu unikol v úplnom závere záverečného zápasu.

Rafael Márquez (Mexiko) – Vekovo úplne opačná kategória ako Serge Aurier je Rafa Marquez. Mexický kapitán bol veľkým otáznikom pri svojom veku, no odohral skvelé zápasy a svojimi skúsenosťami pomohol El Tri prekonať ťažké prekážky v podobe Chorvátska a Kamerunu. S Brazíliou dokonca remizovali.

Ricardo Rodriguez (Švajčiarsko) – Na post ľavého obrancu sme sa rozhodli vybrať Ricarda Rodrigueza. Práve kraje obrany boli švajčiarskemu tímu oporou a podpora Ricarda Rodrigueza v útoku Helvétov neraz narobila problémy súperom ako Ekvádor, či Honduras. V osemfinále sa Švajčiari postavia Argentíne a Rodriguez bude čeliť Messimu. Výzva ako hrom.

Stredopoliari

Arjen Robben (Holandsko) – Fe-no-me-nál-ne výkony predviedol Arjen Robben v skupinovej fáze. Najmä jeho predstavenie v zápase proti Španielom ho opäť postavilo do pozície jedného z najlepších hráčov na turnaji. Robben má na konte tri góly a nevzdáva boj o titul kráľa strelcov. Ako člen úžasného holandského útoku, na to šancu má.

Arturo Vidal (Čile) – Aj Čile potvrdilo rolu čierneho koňa turnaja a z náročnej skupiny postúpili pomerne ľahko. Jedným z hlavných dôvodov bol výkon Artura Vidala v prvých dvoch zápasoch Čile v skupine. Tretí La Roja prehrala, možno aj kvôli tomu, že Arturo nehral.

John Obi Mikel (Nigéria) – Do pozície stredového záložníka s defenzívnymi úlohami vyberáme Nigérijčana Obiho Mikela. Hráč Chelsea je pre Super Eagles nenahraditeľný. Je bezchybný v defenzíve, výborne rozbieha útoky svojich rýchlych útočníkov. Pravý dirigent.

James Rodriguez (Kolumbia) – Ďalší Rodriguez, tentokrát z Kolumbie. James odohral za Los Cafeteros fenomenálne tri zápasy a patril k tomu najlepšiemu, čo sme celkovo mohli vidieť. Vďaka nemu Kolumbia prefrčala skupinou a môže sa tešiť na juhoamerické derby proti Uruguaju. Favorit je jasný, hoci Uruguaj je semifinalista minulého šampionátu.

Útočníci

Lionel Messi (Argentína) – Mohli by sme povedať, že minimálne prvé dva zápasy bol Messi nemastný-neslaný. Aj tak však v nich dokázal vsietiť dva víťazné góly, keď jeho tím vyhral len o gól. V treťom sa už začal Messiho výkon zlepšovať a pridal ďalšie dva góly. Stále máme pocit, že ešte neprepol na vyšší prevodový stupeň, no aj tak prevyšuje všetkých svojich spoluhráčov. Uvidíme, čo proti konsolidovanej obrane Švajčiarov.

Karim Benzema (Francúzsko) – Podobne ako Holanďania, aj Francúzi nadchli svojim útokom. Osem gólov z úvodných dvoch zápasov bola rovnaká bilancia ako Holanďania, no v poslednom zápase Les Bleus nedokázali skórovať. Karim Benzema dal na turnaji oficiálne tri góly, neoficiálne potom päť, keďže jeden jeho gól pripísali brankárovi Hondurasovi a druhý neplatil, lebo rozhodca ukončil zápas milisekundu pred krásnou strelou. Navyše Benzema pridal dve gólové prihrávky a razantne útočí na pozíciu najlepšieho strelca. Najlepší stredný útočník turnaja je s prehľadom.

Neymar (Brazília) – Domáca nádej zatiaľ nesklamala. Neymar dal v dvoch zápasoch po dva góly a so štyrmi je na delenom prvom mieste tabuľky strelcov. V oboch zápasoch naštartoval Brazíliu k víťazstvám. Proti tvrdým Čiľanom bude musieť predviesť to najlepšie zo svojho umenia, ak chce v rytme samby pretancovať medzi osem najlepších. 

 
Lavička: Ochoa (Mexiko) – Gary Medel (Čile), Mario Yepes (Kolumbia), Daley Blind (Holandsko) – Juan Cuadrado (Kolumbia), Angel Di María (Argentína), Alexis (Čile), Mathieu Valbuena (Francúzsko), Oscar (Brazília), Eden Hazard (Belgicko), Xherdan Shaqiri (Švajčiarsko)– Robin van Persie (Holandsko), Islam Slimani (Alžírsko), Joel Campbell (Kostarika)