Main Content

Novinky z MS 2014 v Brazílii (27.6.)

piatok, 27. jún 2014 10:30 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky z MS 2014 v Brazílii (27.6.)
Novinky z MS 2014 v Brazílii (27.6.) | zdroj: © TASR

Futbalové šialenstvo zvané MS vo futbale je v plnom prúde. V našej novej rubrike vám priblížme každodenné dianie na brazílskych trávnikoch a v zákulisí šampionátu.

Ronaldo na turnaji končí

Momentálne najlepší futbalista na svete Cristiano Ronaldo skončil s Portugalskom na MS 2014 už po skupinovej fáze. Z dlhodobého hľadiska to pre rodáka z Madeiry znamená, že obhajoba Zlatej lopty z minulého roka môže byť preňho neriešiteľnou úlohou.

Muller má veľké plány

Nemecký kanonier Thomas Muller, ktorý dal na MS zatiaľ štyri góly a spolu s Messim a Neymarom je najlepším kanonierom turnaja, pre médiá povedal, že NationalElf má v Brazílii skutočne veľké a smelé plány.

Lugano je pyšný na Suareza

Kapitán uruguajskej reprezentácie Diego Lugano sa vyjadril, že aj napriek psychopatickému správaniu Luisa Suareza by národ nemal zabúdať na to, čo preň El Pistolero urobil a byť naňho pyšný aj v týchto náročných chvíľach.

Low chce viac gólov

Joachim Low je samozrejme spokojný, že Nemecko postúpilo do osemfinále z prvého miesta, no taktiež dodal, že by bol radšej keby jeho mužstvo strieľalo viac gólov. V troch zápasov v skupine dali Nemci presne šesť gólov.

 Shaqiri umlčal kritikov

Xherdan Shaqiri bol po úvodných dvoch zápasoch Švajčiarska na MS 2014 veľmi kritizovaný, no hráč dal kritikom dokonalú odpoveď, keď v existenčnom zápase proti Hondurasu (3:0) nastrieľal hetrik. Švajčiari sa v osemfinále stretnú s favorizovanou Argentínou.

Chorvátsku chýbala viera

Hviezda Realu Madrid a chorvátskej reprezentácie Luka Modrič pre domáce médiá povedal, že „Vatrenom“ chýbala chvíľami v Brazílii viera po úspechu, ktorou naopak disponovali futbalisti Mexika.

Rojovi sa splnil sen

Stopér Argentíny Marcos Rojo pre médiá potvrdil, že si splnil detský sen. Narážal tým na svoj presný zásah zo zápasu Argentína – Nigéria (3:2), ktorý sa ukázal byť víťazným.

Robben je veľký optimista

Hviezda reprezentácie Holandska Arjen Robben je veľký optimista. Oranjes delia podľa jeho slov od titulu Majstrov sveta iba tri víťazstvá a partia okolo hviezdy Bayernu Mníchov a útočníka Robina Van Persieho je odhodlaná v Južnej Amerike uspieť.