Main Content

5 poznámok: Koncert ako od Shakiry, opustený Messi a vyhodené peniaze

štvrtok, 26. jún 2014 14:51 | Autor: Jakub Mihálik

5 poznámok: Koncert ako od Shakiry, opustený Messi a vyhodené peniaze
5 poznámok: Koncert ako od Shakiry, opustený Messi a vyhodené peniaze | zdroj: © TASR

Základné skupiny už takmer finišujú, no my ešte nie. Toto máme na srdci k včerajšiemu dňu.

Ani keby sa hralo 3 hodiny

Vo včerajšom zápase Francúzsko – Ekvádor by gól nepadol, ani keby sa hral tri hodiny. Oba tímy mali nespočetné množstvo šancí, no všetky strely smerovali do stredu brány. Ofenzívna smršť Francúzska sa tak nekonala a razom sa s týmto tímom dá hrať vyrovnaná partia. Ekvádor zase nevyzeral, že hrá o postup, keď ich dokonca rozhodca musel nabádať k tomu, aby rozohrali odkop od brány. Darmo plakali fanúšikovia nad ich výkonom.

Messi to nemôže ťahať stále sám

Argentína síce vyhrala všetky tri zápasy v skupine. Ale ako... Štyri zo šiestich gólov dal Messi. Dva z toho víťazné a v poslednom zápase, v ktorom víťazný nedal, zaznamenal dva predošlé. Nič proti Argentíne, ale Higuaín, či Aguero sú zatiaľ len do počtu. A to ešte Argentínu len ozajstní súperi čakajú... 

Bosna našla identitu

Bosna v zápase s Iránom konečne nastúpila tak, ako sa prezentovala počas celej kvalifikácie. Nebojácne, útočne, odhodlane. Hneď si to zlízol Irán, ktorý ešte bojoval o postup. Je pravda, že Bosnu zrazil vlastný gól a rozhodca, ale keby hrali takto odvážne celý turnaj, Super Eagles z Nigérie by už rozťahovali krídla na cestu domov. 

Koncert ako od Shakiry

Xherdan Shaqiri najprv na tlačovke sebavedomo odpovedal na kritiku slovami, potom ešte sebavedomejšie výkonmi na ihrisku. Predviedol parádne predstavenie, hetrik, krásny gól a pohodlne v rytme Waka-Waka dokráčal až k postupu. 

Bye-Bye 200 miliónov

Zaujímavosťou včerajšieho dňa je, že Arena da Amazonia hostila svoj posledný zápas. Možno aj posledný zápas vôbec. Viac ako 200 miliónov eur stála táto aréna investorov. Po zápasoch základných skupín sa jej brány zatvárajú. V Manaúse nie je žiadny klub, ktorý by ju niekedy mohol naplniť. Koncerty sa v tomto meste veľmi nekonajú. Takže sme asi naposledy počuli o 200 miliónovej investícii. Dobrý ťah.