Main Content

Futbal-MSF14: Dominantná Argentína zdolala aj Nigériu, Messi opäť žiaril

štvrtok, 26. jún 2014 12:05 | Autor: TASR

Futbal-MSF14: Dominantná Argentína zdolala aj Nigériu, Messi opäť žiaril
Futbal-MSF14: Dominantná Argentína zdolala aj Nigériu, Messi opäť žiaril | zdroj: © TASR

Porto Alegre 26. júna (TASR) - Futbalisti Argentíny triumfovali aj vo svojom treťom vystúpení v základnej F-skupine na MS v Brazílii. V stredajšom stretnutí v Porto Alegre zdolali Nigériu 3:2, skupinu vyhrali bez straty bodu a postúpili do osemfinále z prvého miesta. V boji o účasť v najlepšej osmičke tímov si zverenci trénera Alejandra Sabellu zmerajú sily so Švajčiarskom.

Hlavnou hviezdou duelu bol opäť Lionel Messi. Arentínsky talizman skóroval dvakrát a po góloch do siete Bosny a Hercegoviny a Iránu sa tak strelecky presadil aj v treťom stretnutí v rade. Napodobnil tak krajana Orestesa Omara Corbattu, ktorý v roku 1958 zaznamenal presný zásah vo všetkých troch zápasoch v základnej skupine. Na brazílskom turnaji skóroval v troch stretnutiach po sebe už len Kolumbijčan James Rodriguez.

Messi otvoril skóre už po troch minútach hry a dal si tak darček k utorkovým 27. narodeninám. V závere prvého polčasu sa potom prezentoval presne zahraným priamym kopom, po ktorom "albicelestes" viedli 2:1. Po zápase bol argentínsky líder s výkonom svojho tímu spokojný. "Myslím, že sme dnes hrali veľmi dobre. Som veľmi rád, že sme potešili množstvo fanúšikov, ktorí nás prišli sem do Brazílie podporiť. Základný cieľ vyhrať skupinu sme splnili, ale my chceme viac. Cesta za splnením sna o majstrovskom titule pokračuje," povedal po zápase Messi, ktorý spoločne s ďalším štvorgólovým strelcom Brazílčanom Neymarom vedie poradie najlepších kanonierov MS.

Kouč Sabella sa po stretnutí sťažoval na defenzívne zaváhania. Nigérii sa zásluhou Ahmeda Musau v priebehu súboja dvakrát podarilo vyrovnať, na víťazný gól Roja však už Afričania nenašli odpoveď. "Samozrejme ma tešia tri strelené góly, ale v obrane sme nehrali dobre. Dnes to možno nezavážilo, ale v ďalších stretnutiach sa nám to môže vypomstiť. S celkovým herným prejavom však musím vyjadriť spokojnosť," hodnotil vystúpenie svojich zverencov Sabella.

Nigéria síce prehrala s Argentínou aj štvrtý vzájomný zápas v histórii svetových šampionátov, ale po stredajšom stretnutí im to vôbec nevadilo. Keďže Irán nestačil na Bosnu a Hercegovinu a prehral 1:3, "Super orli" so ziskom štyroch bodov obsadili v skupine druhé miesto a v osemfinále turnaja si zahrajú proti Francúzsku. Tréner Nigérie Stephen Keshi po súboji chrlil chválu na Messiho adresu. "Je to skvelý, výnimočný hráč, o tom niet žiadnych pochýb. Argentína má viacero výborných futbalistov, ale Messi je ako keby z inej planéty. On je určite z Jupitera," nechal sa počuť Keshi. Jeho zverenec Joseph Yobo nastúpil na jubilejný stý zápas v reprezentačnom drese a stal sa tak prvým Nigérijčanom, ktorý dosiahol tento miľník.