Main Content

Futbal-MSF14: Ekvádor jediným neúspešným tímom z Latinskej Ameriky

štvrtok, 26. jún 2014 11:05 | Autor: TASR

Rio de Janeiro 26. júna (TASR) - Jediným z kvinteta juhoamerickým tímom, ktorému sa nepodarilo postúpiť zo skupinovej fázy MS, je Ekvádor. Rozhodli o tom stredajšie záverečné zápasy E-skupiny, v ktorých Švajčiarsko zdolalo Honduras 3:0 a uchmatlo druhú postupovú miestenku do osemfinále práve Ekvádoru. Ten remizoval s Francúzskom bez gólov 0:0.

"Myslím si, že turnaj nás nezastihol v optimálnej forme. Takéto zápasy vám ponúknu len veľmi málo gólových príležitostí a ak chcete byť úspešní, je potrebné ich premieňať. Nám sa to nepodarilo," vyhlásil kouč Ekvádoru Reinaldo Rueda. Podľa neho bol kľúčovým hneď úvodný duel so Švajčiarskom, v ktorom Ekvádorčania viedli 1:0, napokon však prišli o body v závere stretnutia.

"Myslím, že tam sa to zlomilo. Potom sme síce zdolali Honduras, ale ani víťazstvo nad silným Francúzskom by nám už nezaručovalo postup. Ukázalo sa, že remíza so Švajčiarskom by pre nás mala cenu zlata, žiaľ, nezvládli sme záver," dodal Kolumbijčan na lavičke tímu, ktorý si postup do Brazílie vystrieľal predovšetkým v domácich stretnutiach v hlavnom meste Quito. V nich súperov uštval fyzicky, vo vysokej nadmorskej výške boli Ekvádorčania pánmi svojho územia.

Francúzi po fiasku na MS 2010 v Juhoafrickej republike tentoraz ukázali svoju krajšiu tvár a so ziskom 7 bodov postúpili do osemfinále z prvého miesta. Vo vyraďovacej fáze na nich čaká Nigéria. "Sme spokojní, vyhrali sme skupinu a postúpili do osemfinále. Teší ma, že proti Ekvádoru aj ďalší z kádra hráči ukázali, že sú oprávnene na šampionáte. Dnes sme nemali toľko streleckého šťastia ako v predošlých zápasoch, ale musíme uznať aj kvality súpera," vyhlásil kouč "Les Bleus" Didier Deschamps, ktorý mohol proti Ekvádoru šetriť viaceré opory a pre kartový trest chýbal stredopoliar Yohan Cabaye.