Main Content

TOP 10 najdrahších stredných útočníkov majstrovstiev sveta

streda, 11. jún 2014 18:37 | Autor: Jakub Mihálik

Majstrovstvá sveta sú príležitosťou na porovnanie tých najlepších hráčov vo svete futbalu. Pozrite si, ktorí z elitných stredných útočníkov na turnaji majú najväčšiu hodnotu na prestupovom trhu podľa špecializovaného portálu transfermarkt.com. Odzrkadla sa tieto sumy aj v tabuľke strelcov?

Jackson Martínez – 30 miliónov eur, Mario Balotelli – 30 miliónov eur, Mario Mandžukić – 30 miliónov eur

Jackson Martínez – 30 miliónov eur, Mario Balotelli – 30 miliónov eur, Mario Mandžukić – 30 miliónov eur

Na delenom deviatom mieste sa nachádzajú dvaja útočníci, ktorí zažiarili na posledných majstrovstvách Európy plus jeden zástupca Južnej Ameriky. Mario Balotelli doviedol Taliansko až do finále, čo sa síce Mariovi Mandžukičovi nepodarilo, no aj tak zanechal v Poľsku a na Ukrajie výborný dojem, ktorý mu zabezpečil hneď následne angažmán v Bayerne. V ňom sa vypracoval na jedného z najrešpektovanejších útočníkov Európy. Na MS bude aj chorvátsky Mario bojovať o nový kontrakt, keďže po príchode Lewandowskeho do Bayernu bude zrejme na odchode, a tak sa 30-miliónová visačka môže ešte upraviť smerom nahor. 
Na odchode je údajne aj taliansky Mario, ktorý v tejto sezóne nenadviazal na výkony spred roka, keď prišiel z Manchestru City do AC Milána. Balotelli je ešte stále mladý hráč, ktorý však už roky presviedča o svojich streleckých kvalitách. Taliansko už do jedného finále dostal. Môže to zopakovať.
Pri neúčasti Radamela Falcaa je tou najväčšou streleckou hviezdou vo výrazne ofenzívne talentovom tíme Kolumbie, Jackson Martinez. Útočník FC Porto je vo veku 27 rokov v tom správnom futbalovom období a očavá sa, že práve on bude hlavným útočným tromfom Los Cafeteros. Privítali by to určite aj predstavitelia FC Porto, ktorí už pravidelne vrcholné turnaju využívajú na zúročenie svojich investícií v podobe predaja svojich hviezdnych hráčov. Súčasných 30 miliónov by určite brali.

 

 


Foto: © TASR