Main Content

Futbal-MSF14: Salvador - Španielsko 0:2, Villove góly číslo 57. a 58. (3)

nedeľa, 8. jún 2014 08:05 | Autor: TASR

Bratislava 8. júna (TASR) - Futbalisti Anglicka hrali v prípravnom stretnutí v Miami v početnej prevahe od 68. minúty, no napriek tomu v generálke na majstrovstvá sveta v Brazílii remizovali s Hondurasom 0:0. Najväčšiu šancu Albionu mal v 22. minúte Daniel Sturridge, ale slabšou ľavou nohou v gólovej pozícii tesne minul bránu, pričom premárnil aj ďalšie dve dobré príležitosti. Zverenci Roya Hodgsona remizovali 2:2 v stredajšom medzištátnom stretnutí s Ekvádorom.

V zápase v americkom Jacksonville zvíťazil tím USA nad Nigériou 2:1, pričom oba góly domácich dal Jozy Altidore. Útočník USA tak pretrhol strelecké suchoty v najcennejšom drese aj vo farbách anglického AFC Sunderlandu, ktoré ťahal od decembra minulého roka. Nigérijský útočník Victor Moses z bieleho bodu zaznamenal čestný úspech hostí a pokazil tak radosť brankárovi Timovi Howardovi v jubilejnom 100. medzištátnom zápase radosť z čistého konta. Zverenci Jürgena Klinsmann tak pocestujú do Brazílie po sérii troch víťazstiev v prípravných dueloch.

Úradujúci majstri Európy a sveta zo Španielska odohrali pred odletom do dejiska šampionátu prípravný zápas v Landoveri, v americkom štáte Maryland, kde zvíťazili nad Salvadorom 2:0. Oba góly víťazov zaznamenal najlepší kanonier v histórii španielskeho národného tímu David Villa, ktorý tak má na konte 58 presných zásahov (pozn. druhý Raul Ganozales dal 44 gólov za Španielsko). Tréner Vicente Del Bosque poslal do hry už aj uzdraveného zakončovateľa Diega Costu, ktorého už vo 4. minúte fauloval v šestnástke brankár Henry Hernandez, ale Cesc Fabregas z pokutového kopu poslal loptu nad brvno. Kanonier Atletica Madrid odohral na štadióne FedEx Field napokon 74 minút.

Sumáre prípravných medzištátnych zápasov:

/Brusel/

Belgicko - Tunisko 1:0 (0:0)

Gól: 89. Mertens. ČK: 68. Jemaa (Tun.). 40.000 divákov

/Landover/

Salvador - Španielsko 0:2 (0:2)

Góly: 60. a 88. Villa.

/Miami/

Honduras - Anglicko 0:0

18.000 divákov

/Jacksonville/

USA - Nigéria 2:1 (1:0)

Góly: 32. a 68. Altidore - 86. Moses (11 m). 52.033 divákov.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o tretí odsek