Main Content

MONITOR-Basketbal: GA Košice znížili rozpočet, účasť družstva v Eurolige otázna

piatok, 6. jún 2014 14:05 | Autor: TASR

Košice 6. júna (TASR) - Basketbalový klub Good Angels Košice má po odchode líderky družstva Miljany Bojovičovej do Fenernahce Istanbul neistú budúcnosť na európskej scéne. Vedenie "anjeliek" podľa internetového vydania denníka Korzár zvažuje účasť v Eurolige pre vysoké náklady, keďže v budúcej sezóne sa bude musieť uskromniť s menším rozpočtom.

"Bez ohľadu na to, čo bude s naším klubom, bolo jasné, že Bojovičovú si neudržíme. Už to, že tu ostala aj poslednú sezónu, bolo akýmsi splatením toho, čo sme pre ňu spravili, lebo už pred rokom bol o ňu obrovský záujem," uviedol v rozhovore pre portál korzar.sme.sk generálny manažér družstva Daniel Jendrichovský.

S účasťou košického tímu v prestížnej Eurolige to v budúcej sezóne nevyzerá optimisticky. "V Eurolige je zatiaľ len jedenásť klubov, lebo súťaž je veľmi drahá. Sme obeťami vlastných výsledkov z predchádzajúcich sezón. Všetci čakajú, že budeme hrať o play off, o Final Four," pokračoval Jendrichovský.

Keďže priestory Infinity arény nespĺňajú podmienky na to, aby sa v nej mohla hrať Euroliga, presuny a prípravy siedmich duelov v základnej skupine v Steel aréne sú veľmi nákladné. Aj preto uvažujú v Košiciach o zmene európskeho poľa pôsobenia. "Ani nevieme, aké rozhodnutie je správne. Šopron či Vilnius sa už rozhodli hrať FIBA Cup. Aj my o tom uvažujeme. Preto teraz ani neriešime skladbu nášho družstva," dodal Daniel Jendrichovský.