Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (6.6.)

piatok, 6. jún 2014 06:11 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa z anglickej Premier League (6.6.)
Správy dňa z anglickej Premier League (6.6.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

CHELSEA a MANCHESTER UNITED:  Španielsky futbalista Gerard Pique prezradil, že jeho spoluhráč z FC Barcelona Cesc Fabregas je pripravený na návrat do anglickej Premier League. Záujem o služby 27-ročného stredopoliara majú FC Chelsea a Manchestri United.

CHELSEA: Atlético Madrid by ako náhradu za Diega Costu rado priviedlo belgického forvarda Romelua Lukaka, ktorý je kmeňovým hráčom anglickej Chelsea. V hre o mladého útočníka je však aj Valencia, ktorá ponúka 18 miliónov eur.

LIVERPOOL: Nemecký stredopoliar Emre Can využil klauzulu v kontrakte so svojím zamestnávateľom Bayerom Leverkusen a rozhodol sa odísť do Liverpool FC.

LIVERPOOL: Liverpool je stále presvedčený, že v tíme udrží uruguajského útočníka Luisa Suáreza.

TOTTENHAM: Tottenham údajne ponúka za obrancu Alberta Morenu zo Sevilly 14 miliónov libier a zároveň hosťovanie Etienna Capoueho a Roberta Soldada.

ASTON VILLA: Švajčiarsky reprezentant Philippe Senderos sa dohodol na podmienkach zmluvy s anglickým klubom Aston Villa. Dvadsaťdeväťročný obranca pôsobil naposledy vo Valencii a na Britských ostrovoch bude pôsobiť najbližšie dva roky.

STOKE CITY: Slovenský reprezentant s brazílskymi koreňmi Dionatan Teixeira prestúpil z Banskej Bystrice do tímu najvyššej anglickej ligy Stoke City.

PREMIER LEAGUE: Celkové príjmy klubov v anglickej Premier League dosiahli za sezónu 2012/2013 rekordnú výšku 3,11 mld. eur. Ostrovná súťaž tak zostáva svetovým lídrom v tomto ekonomickom ukazovateli. Kluby v nemeckej Bundeslige vygenerovali príjmy 2,09 mld. eur a španielska Primera division vykázala zisk vo výške 1,97 mld. eur.