Main Content

Futbal-MSF14: Neuer vynechá generálku na MS, Schweinsteiger a Lahm sú fit

štvrtok, 5. jún 2014 16:05 | Autor: TASR

Frankfurt 5. júna (TASR) - Brankár Manuel Neuer vynechá posledný prípravný zápas futbalistov Nemecka pred štartom MS v Brazílii, ale do šampionátu by mal byť úplne fit. Na piatkový duel proti Arménsku už kouč Joachim Löw môže počítať s dvojicou Bastian Schweinsteiger a Philipp Lahm, ktorí sa zotavili zo zranení.

Neuer bude proti Arméncom pauzovať, aby dostal viac času definitívne si vyliečiť zranené rameno. "Manuel Neuer na tom tvrdo pracuje, ale včera sme si sadli a dohodli sme sa, že v piatok nebude hrať. Chceme tak predísť akémukoľvek riziku, hoci je iba minimálne," cituje agentúra Reuters vysvetlenie nemeckého kormidelníka. Ten dodal, že na prvý duel na MS proti Portugalsku 16. júna bude Neuer pripravený nastúpiť.

Stredopoliar Schweinsteiger a kapitán Lahm sú už v poriadku. "Nemajú žiadne problémy a naplno trénujú s loptou. Proti Arménsku dostanú priestor. Možno nemá význam ich nechať na ihrisku celých deväťdesiat minút, o tom koľko budú hrať, rozhodnem pred zápasom," dodal Löw. Schweinsteiger mal problémy s kolenom, Lahm si vo finále Nemeckého pohára zranil členok.

Nemci sa v základnej G-skupine stretnú aj s Ghanou a USA, do Brazílie cestujú v sobotu.