Main Content

Ideálna zostava Corgoň ligy 2013/14 podľa Sport7.sk

štvrtok, 5. jún 2014 08:00 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava Corgoň ligy 2013/14 podľa Sport7.sk
Ideálna zostava Corgoň ligy 2013/14 podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Počas všetkých kôl sme vám prinášali ideálne zostavy a teraz sme sčítali jednotlivé nominácie, ktoré rozhodli o tejto jedenástke. Prinášame vám ideálnu jedenástku Corgoň ligy 2013/14 podľa Sport7.sk.

Brankár

Miloš Volešák (Trenčín, 4 nominácie) – Kapitán AS priviedol trenčiansku loď do vicemajstrovského prístavu, čo pred ním nedokázal nikto v tomto klube. Počas celej sezóny bol veľkou oporou mužstva, mal najvyrovnanejšiu výkonnosť bez výkyvov, preto sme ho právom zadarili na druhé miesto spomedzi všetkých hráčov súťaže. A hoci na jar sme ho nezaradili ani raz do ideálnej zostavy, nikto sa pred neho nedostal, vyrovnali ho Kuciak, Putnocký a Tofiloski.

Obrancovia

Ernest Mabouka (Žilina, 5) – Krajní obrancovia boli slabinou súťaže, ale najviac nominácií spomedzi nich dostal od nás žilinský pravý obranca. Ten zaujal hlavne ofenzívnou hrou, ktorú musel produkovať, ale tiež vie hrať lepšie. Štyri nominácie mali Čögley a Bagayoko.

Nicolas Gorosito (Slovan, 6) – Belasí mali najlepšiu obranu v súťaži, preto je logické, že obaja hlavní tvorcovia tohto statusu sú v tejto zostave. Slovan mal v defenzíve silu predovšetkým v strede obrany a argentínsky stopér to všetko dirigoval a neraz dodal aj ofenzívne výpady.

Branislav Niňaj (Slovan, 6) – Niňaj a Gorosito mali po tri nominácie v každej časti. Jesenná kométa zo Zlatých Moraviec Pintér zostal na štyroch nomináciách a za ďalšieho náhradného stopéra môžeme nominovať Kleščíka z Trenčína.

Martin Černáček (Myjava, 5) – Ľaví obrancovia boli ešte horší ako praví. Na jeseň obstál Lukšík, ale Myjava ho poslala nepochopiteľne k vode, na jar sa ukázal Szabó, ale tento post obsadíme skúseným stopérom Černáčkom, keďže nominácie ho na to oprávňujú.

Stredopoliari

Juraj Piroska (Senica, 6) – Ofenzívnemu ťahúňovi Senice sa v sezóne pomerne darilo. Nebyť známeho incidentu s asistentom rozhodcu, tak by veľmi vážne útočil na korunu kráľa strelcov, ale aj tak sa stal druhým najproduktívnejším hráčom súťaže, preto v zostave nemôže chýbať. Náhradníka mu môže robiť van Kessel.

Jakub Považanec (Banská Bystrica, 6) – Zatiaľ prelomovú sezónu má za sebou aj tvorca banskobystrickej hry. Patrí mu štvrté miesto v tabuľke produktivity a hlavne sa stal druhým najlepšie prihrávajúcim hráčom súťaže. Chrbát mu môžu kryť Pečovský s Tawambom.

Tomáš Ďubek (Ružomberok, 9) – Samé naj. Má od nás najviac nominácií, je najproduktívnejším hráčom súťaže, najlepšie prihrávajúcim hráčom súťaže a v žiadnom prípade nemôže chýbať v najlepšej jedenástke.

Marko Milinkovič (Slovan, 7) – Trochu sme zostali prekvapení na konci po spočítaní nominácií, ale keď sme sa pozreli bližšie, tak všetky Milinkovičove sedeli. On totiž zabral v tých najdôležitejších zápasoch sezóny, dokonca bol to aj jeho gól do siete ViOn-u, po ktorom bol Slovan definitívne majstrom. Nemal síce úplne konzistentnú výkonnosť, ale zabral vždy v pravý čas. Trenčan Simon ho na jar nedobehol, hoci sa snažil.

Útočníci

Róbert Vittek (Slovan, 7) – Prišiel, videl, zvíťazil. Vrátil sa po dekáde do Slovana a získal titul, ktorý mu chýbal. K nemu pomohol veľmi slušným priemerom 0,71 gólu na zápas, pričom keby ho neobmedzovali zranenia, bol ho mal výrazne lepší.  

Štefan Pekár (Myjava, 6)  – Aj Pekár patril medzi najproduktívnejších hráčov súťaže a získal viac nominácií ako ďalší útočníci, hoci tých sa tlačilo do zostavy viac. Fořt doplatil na dlhú pauzu, William možno na adaptáciu v novom prostredí, Zreľák mal skvelé záblesky, ale nie až tak často, podobne Malec.

V diskusii vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna zostava sezóny.