Main Content

Kúzelníckym trikom s Vujtekom sa iba odvádza pozornosť

piatok, 30. máj 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Kúzelníckym trikom s Vujtekom sa iba odvádza pozornosť
Kúzelníckym trikom s Vujtekom sa iba odvádza pozornosť | zdroj: © TASR

Slovenská hokejová reprezentácia zrejme trénera meniť nebude, keďže prezident zväzu Igor Nemeček dostal od výkonného výboru zväzu mandát na rokovanie s Vujtekom. A na zmenu to nevyzerá ani na iných pozíciách.

Komentár Filipa Chudého

Čerstvá správa hovorí o tom, že v najbližšom čase sa bude rokovať s Vujtekom o predĺžení zmluvy, no kto vie narátať do dvoch a má oči otvorené, tak túto správu ani nemôže vnímať ako nejakú novinku a vôbec sa nad ňou nemusí pozastavovať. Takýto scenár sa totiž nepripravil pri poslednom rokovaní výkonného výboru hokejového zväzu, na ktorom sa hodnotilo vstúpenie v Minsku, ale už dávno predtým. Situáciu by zmenilo iba prípadné vypadnutie z elitnej kategórie, ale to by sa týkalo asi iba realizačného tímu, ostatné by zostalo aj tak po starom.

A prinieslo rokovanie výkonného výboru vôbec niečo nové? Mne sa zdá, čo som aj čakal, že absolútne nič. Po ňom prezident zväzu zhodnotí, že naše účinkovanie bol vlastne úspech a na zväze sú spokojní... Vraj nejakých nešťastných 10 minút s Francúzskom nás stálo postup a podobné opíjanie rožkom. Ak si na zväze takto vysvetľujú naše minské vystúpenie, tak sa nemôžeme čudovať, že táto organizácia dostala hokej tam kde je a bude pokračovať v jeho systematickom ničení.

Po troch mesiacoch sme sa stále nedozvedeli, ako vyriešili olympijskú blamáž, lebo inak sa to nazvať nedá. Tréneri sú tí istí, generálny manažér tiež, prezident zostal, funkcionári to naďalej v rúšku anonymity fušujú, len hráči sa (sami) vymenili a možno si to odniesli nejaké upratovačky s vrátnikom, no možno ani to nie. Proste, nič sa v našom hokeji nezmenilo, všetko funguje v zabehnutých koľajach, ktoré nesmerujú do vľúdnej destinácie.

Aj terajšia situácia je iba zastierací manéver, tých „kúzelníkov“ čo riadia slovenský hokej. Pri každom vydarenom triku ide iba o to, aby bola odvedená pozornosť. Ľuďom sa ukáže navonok niečo zaujímavé, aby sa pozerali želaným smerom, len aby nevideli to dôležité. Rokovaniami s Vujtekom sa bude v najbližšom čase kŕmiť verejnosť, len kvôli tomu, aby sa niekto nepýtal nepríjemné otázky. Preto sa rozoberá iba Vujtekova budúcnosť, nie tých, čo by tu už dávno nemali byť.

A tak nečakajme, že sa niečo zmení. Každému je jasné, že Vujtek ešte rok vydrží a rozlúči sa doma. Potom prídu nové zväzové voľby, po nich staronový prezident alebo nová nastrčená figúrka. Medzitým sa nájde nejaký tréner pre budúcnosť s výhľadom na Pjongčang, pričom keby to náhodou nevyšlo, tak bude popravený iba on. Veď videli ste na Slovensku niekedy vyvodenie zodpovednosti u inej osoby ako trénerskej?

Výkonný výbor SZĽH síce vyslovil plnú dôveru trénerovi Vujtekovi, ale najprv mali páni zistiť, či ju majú vôbec oni. Aspoň takto mohli pomôcť hokeju u nás. Keby to s ním mysleli naozaj dobre, už dávno by si napísali výpovede, po Soči už bolo neskoro.

V diskusii sa vyjadrite, čo hovoríte na vývoj po MS?

Odporúčané články