Main Content

Ustojí Atletico rabovanie svojho kádra?

štvrtok, 29. máj 2014 15:21 | Autor: Jakub Mihálik

Ustojí Atletico rabovanie svojho kádra?
Ustojí Atletico rabovanie svojho kádra? | zdroj: © TASR

Atlético Madrid má za sebou jednu z najúspešnejších sezón v histórii klubu. Jeho hráči sa okamžite stali predmetom záujmu európskych veľkoklubov. Môžu Rojiblancos nadviazať na uplynulú sezónu aj s „vyrabovaným“ kádrom?

Komentár Jakuba Mihálika

Madridské Atletico si za túto sezónu vypočulo nekonečné množstvo pochvál. Za herný systém, za trénera, za titul v španielskej lige, za púť v Lige majstrov, ktorá sa zastavila až vo finále. No dostalo sa im jednej pochvaly, s ktorou ani Simeone asi nerátal.

Ak vás pochváli José Mourinho, viete, že ste odviedli dobrú prácu. Aj malé dieťa vie, že The Special One je práve Portugalčan a že nechváli kadekoho len tak na počkanie. Nie však každý druh jeho pochvaly vás poteší. Určite nie, ak ocenenie vašich výsledkov prejaví tak, že vám skúpi polovicu základnej zostavy.

José Mourinho bol evidentne očarený výkonom Atlética, ktoré práve jeho Chelsea vyradilo z Ligy majstrov. Až tak, že sa zamiloval do jeho hráčov. Prvým bol Diego Costa. Za kanoniera, ktorý však okrem jednej sezóny, nemá až tak úchvatnú kariéru, neváhal vyplatiť 40 miliónov eur. Nasledoval Tiago Mendes, ktorý už pod Mourinhom v Chelsea pôsobil, no vtedy opustil Stamford Bridge už po roku. Zapáčil sa mu opäť v 33 rokoch. A pri ňom Mourinho nekončí. Na lane je Felipe Luis, ľavý obranca Madridčanov, hovorí sa o Ardovi Turanovi, Koke je už pri anglických kluboch samozrejmosť, a to ani nespomíname Thibauta Courtoisa, ktorého však Mourinho „kradnúť“ nemusí, keďže je hráčom práve The Blues.
Nedivte sa, ak v ďalšej sezóne bude zostava Chelsea spolovice pripomínať Atlético zo sezóny uplynulej. 

Pri takomto modrom „vybrakovaní“ úspešného Atlética, sa ponúka otázka, či je tím Diega Simeoneho schopný v ďalšej sezóne udržať rovnaký level. Minulosť však dokázala, že v Atléticu vedia zaceliť odchod akéhokoľvek hráča. Fernando Torres, Sergio Aguero, Falcao. Rojiblancos už určite teraz majú v hľadáčiku náhrady, ktoré kúpia za drobné a vo výhernom automate značky Simeone ich prerobia na ďalšiu hviezdu. Argentínsky kouč totiž počas svojej celej kariéry trénera dokazuje, že v jeho systéme nie je dôležitá individualita, ale herná schéma. 

José Mourinho a jeho Chelsea tak pravdepodobne budú čerpať z úspešného kádra Atlética. Možno sa niektorí hráči aj presadia v základnej zostave The Blues. Atlético sa však za utŕžené peniaze od vítaného „zlodeja“ hráčov, ktorý je veľmi veľkorysý, pokojne môže opäť držať na vrchole. Futbal sa dá robiť aj bez veľkých nákupov.