Main Content

Analýzy 19. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov

sobota, 15. január 2011 02:02 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 19. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov
Analýzy 19. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov | zdroj: SITA

Španielská Primera División pokračuje tento víkend kompletným 19. kolom. Prinášame vám analýzy k štyrom vybraným stretnutiam, ktoré sa nám zdali najatraktívnejšie pre tipujúcich. Nech sa páči...


Sobota


Athletic Bilbao - Racing Santander, 20.00

Hoci Santander skóroval v prvých siedmych zápasoch vonku úctyhodných 18 gólov, momentálne sa vydal skôr na defenzívnejšiu cestu, keď udržal čisté konto proti Mallorce a Atleticu Madrid. No čo stačilo na štadióne San Moix a Vicente Calderon nemusí stačiť cez víkend proti Bilbau na San Mames.

Bilbao naopak oplýva štýlom hry sebe vlastným. Možno takým, ktorý by práve neobstál v iných ligách, no v La Lige sa mu relatívne darí.

Napriek tomu, že Racing sa v šestnástkach súperov príliš nepresadzuje a že jeho hrá je skôr vytesnená na vlastnú polovicu neodporúčame stávku under 2,5 gólu v zápase. Zdá sa, že práve tento zápas môže obe mužstvá nakopnúť opäť na víťazné myšlienky.

Athletic utrpel pred štrnástimi dňami na domácej pôde prehru s Deportivom, ktorá bola poznačená z väčšej miery zlými rozhodnutiami hlavného arbitra. A ak už hráči z Galície vyhrávajú dvojgólovým rozdielom, len ťažko nájdete cestu späť.

Avšak Baskovia vyhrali už 5 domácich zápasov a my od nich očakávame, že týmto zápasom vrátia veci do starých koľají.

Sevilla - Espanyol, 22.00

Mohli by ste namietať, že Sevilla nám trošku ušla z pozornosti, no posledných 7 dní nás nepresvedčilo o tom, že na Sanchez Pizjuan sa vrátia staré dobré časy.

6 gólov v dvoch ťažkých stretnutiach proti San Sebastianu a Villarealu síce Andalúzanom zabezpečilo 3 body v La Lige a takmer istú účasť v ďalšom kole Kráľovského pohára, no defenzíva súperov Sevilly hrala len ťažko na tej najvyššej úrovni.

Na druhej strane Espanyol disponuje svojou najväčšou silou v schopnosti udržať zápasy tesné až do konca a tento by mal navyše poskytnúť aj odpoveď ohľadom rastúcej sebadôvery Freddieho Kanouteho a Alvara Negreda.

Andulky majú pred svojim najbližším súperom päťbodový náskok, keď naposledy presvedčivo porazili Zaragozu 4:0. Je otázne či sa Espanyolu podarí podobný skalp na pôde súpera zvučného mena ako na konci novembra v podobe výhry 3:2 proti Atleticu Madrid.

Avšak čo nehrá do karát hostí je zranenie Pabla Osvalda zo zápasu s Valenciou, ktorý bude mimo hry na najbližšie dva mesiace. My očakávame tesný a vyrovnaný zápas.


Nedeľa


Barcelona - Malaga, 21.00

Barcelonský kamión snov uháňa plnou silou vpred. Posledné krásne divadlo ponúkli Katalánci v strede týždňa, keď sa pohrali s Realom Betis Sevilla v hladkom pomere 5:0.

Je zbytočné povedať, že prioritou Barcy bola pohľadná hra a to sa jej počas celých 90 minút aj darilo. Navyše čerstvý držiteľ Zlatej Lopty FIFA za rok 2010 Lionel Messi sa zaskvel hattrickom. Svojim šiestym za posledný rok.

Zlou správou pre hostí z Malagy bude záležitosť ohľadom počtu jej inkasovaných gólov. Malaga inkasovala túto sezónu už celkovo 10 krát viac ako 3 góly a to na Nou Campe bude znamenať pre jej obranné rady nemalé stavy úzkosti.

Čo však zverencom Manuella Pellegriniho nemôžeme uprieť je zlepšenie v posledných zápasoch potvrdené výhrami nad Santanderom, Gijonom. Boquerones takmer vyhrali na La Rosalede aj s Bilbaom, od troch bodov ich delili len sekundy.

Napriek týmto víťazstvám Malaga počas tejto hernej sekvencie naznačujúcej herné zlepšenie aj viackrát prehrala. A keď vás dokáže Osasuna, Hercules a Athletico Madrid poraziť čistým rozdielom troch gólov, čo s vami urobí Barca na Nou Campe?

Barcelona vyhrala obe polčasy v 10 z posledných 11 zápasov a aj preto je táto stávka lákavá. My si však vyberieme výhru Barcy v handicape.

 


Pondelok


Atletico Madrid - Real Mallorca, 21.00

Hráči Atletica sa v posledný pondelok negatívne zaskveli polčasom, keď im Hersules uštedril počas tohto dejstva 4 presné zásahy.

Teraz čelia Realu Mallorca a my očakávame, že Colchoneros napravia tento výbuch. Vánok z ich plachiet im však zobrala  aj prehra v Kráľovskom pohári s odvekým mestským rivalom Realom.  Aj preto doslova akákoľvek zakopnutie s Mallorcou by mohlo domácich stáť podporu fanúšikov, ktorí sú momentálne sklamaní posledných výkonov svojich obľúbencov.

Štvrtkový zápas na Santiago Bernabeu sa nakoniec skončil v pomere 3:1 pre domácich, keď v závere zvyšoval nemecký reprezentant Mesut Ozil. A aj keď sa už teraz výhra v odvete 2:0 zdá nemožná, práve zápas s Mallorcou by mohol tieto šance v prípade neúspechu ešte viac potopiť.

Ostrovania idú do hlavného mesta s rovnakým počtom bodov v tabuľke ako Atletico.  Mallorca už navyše dokázala poraziť Valenciu, Sevillu a dokonca remizovať 1:1 na Nou Campe s Barcelonou.

Napriek tomu, že je Michael Laudrup skvelý mysliteľ, ktorý dokáže upliesť skvelú taktiku, veríme viac domácim, ktorí sa majú za čo revanšovať.


Ďalšie víkendové analýzy


Premier League
1. Bundesliga