Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Rusko – Slovensko

utorok, 27. máj 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Rusko – Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Rusko – Slovensko | zdroj: © TASR

Naši futbalisti prehrali prvý zápas v tomto roku, keď v Rusku prehrali po góle Keržakova. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Ján Mucha (6) – Mal šancu sa ukázať ako hráč tamojšej ligy, ale za celý zápas ho súper nepreveril. Jednu ťažšiu situáciu riešil boxovaním, strely do stredu brány ho iba zahriali a za gól nemohol. Dobre dirigoval obranu, bolo ho počuť, ale to je jeho práca.

Peter Pekarík (6,5) – V defenzíve si svoje odrobil, pričom v tomto zápase mal práve viac úloh smerom dozadu. No nejakou akciou dopredu by nás potešil tiež. Pri góle mohol lepšie dostúpiť centrujúceho Kanunnikova, ten mal až príliš veľa času na nájdenie Keržakova.

Norbert Gyömbér (6) – Na stopérskom poste sa páčil, svoje úlohy si plnil s veľkým prehľadom, ale jeho zaradenie do stredu poľa nevyšlo a stálo nás zápas. Snažil sa hrať futbal aj tam, no na to aj chybou doplatil a Rusi to využili. Ale nech hrá aj naďalej futbal, chyba ho nemôže rozhodiť.

Ján Ďurica (6,5) – Celkovo úlohu zastupujúceho kapitána obhájil. Aj v tomto dvojzápase potvrdil, že sa naňho dá spoľahnúť a využil znalosti o rusoch. Škoda gólu hlavou z jeho priestoru, ale primárna chyba bola niekde inde.

Tomáš Hubočan (5,5) – Každý na ňom videl, že dlhšie nehral a aj sám sa pýtal radšej dole. Určite nesklamal, ale budeme potrebovať starého Hubočana hrajúceho v dobrej forme.

Viktor Pečovský (7) – Náš najlepší hráč na ihrisku, dokonca by sa mohlo povedať, že možno aj zápasu, hoci výkony Rusov sme si moc nevšímali. Hlavne v prvom polčase bola pastva sa naňho pozerať, lebo bol všade a zachytil snáď každú rozohrávku súpera. Potom sa aj na ňom prejavila únava a išiel kvôli tomu dole.

Filip Kiss (6) – Ján Kozák si to rozdelil. Guédého dal na celý zápas proti Čiernej Hore, Kissa teraz. Ale bývalí spoluhráči zo Slovana, kde sa tiež bili o miesto, nám rébus výkonmi nerozlúskli. Kiss si svoje odohral, pokyny splnil, ale nezažiaril.

Róbert Mak (4,5) – Mak si výkonom proti Čiernej Hore vypýtal túto nomináciu do základnej zostavy, ale ďalšiu skôr nie. Jedna akcia, keď sa pretlačil do zakončenia po Muchovom výkope, je málo.

Vladimír Weiss (4,5) – Začal veľmi sľubne, krásnou akciou od polovice ihriska, no to bolo na dlho všetko. Trochu sa ukázal opäť na konci prvého polčasu, ale chceme od neho oveľa viac, toto nestačí.

Miroslav Stoch (4,5) – Traja približne typologicky rovnakí hráči sa starali o našu ofenzívu, no nezaujal ani jeden a ofenzíva skôr ani nebola. Rusko má síce dobrú obranu, ale keď poriadne neohrozíme bránu, tak je logické, že niečo nefungovalo

Adam Nemec (4,5) – Ťažil z toho, že Kozák preferuje hru na robustný hrot a on bol jediným v kádri. Hádam mu to pomôže aspoň pri hľadaní nového angažmánu a na jeseň už bude prínosom. Doplatil tiež na slabšiu ofenzívnu hru trojice za ním.

Jakub Sylvestr (5) – Tesne po naskočení do zápasu to bola asi minútová nádej pre prebratie našej hry smerom dopredu, ale potom sa aj on utopil v našej ofenzívnej sterilite.

Kornel Saláta, Erik Sabo, Erik Čikoš, Stanislav Šesták (bez známky) – Všetci si pripísali ďalšie čiarky, ale v tomto zápase mohli iba ťažko niečo zmeniť k lepšiemu. Striedania nevyšli.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon

V diskusii oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu, respektíve nižšiu známku?