Main Content

Futbal: Reus a Lewandowski najlepšími hráčmi bundesligy v ankete Kickeru

pondelok, 26. máj 2014 15:05 | Autor: TASR

Berlín 26. mája (TASR) - Marco Reus a Robert Lewandowski boli podľa bundesligových futbalistov najlepšími hráčmi uplynulej sezóny v Nemecku. Duo Borussie Dortmund triumfovalo v ankete renomovaného magazínu Kicker, v ktorej hlasovalo 220 hráčov.

Suverénne najviac hlasov dostal Reus, jeho meno sa objavilo na 45,6 percenta anketových lístkov. Druhý v poradí Lewandowski obdržal 17,7 percenta hlasov. Hráči z majstrovského Bayernu Mníchov Arjen Robben (7,9 percenta), Thiago Alcantara (4,7) či Philipp Lahm (4,2) skončili v poli zdolaných.

Bavorský veľkoklub môže tešiť aspoň víťazstvo Manuela Neuera v ankete o najlepšieho brankára sezóny. Za gólmanskú jednotku Bayernu hlasovalo 27,5 percenta opýtaných. Druhý skončil Bernd Leno z Bayeru Leverkusen (22,5 percenta), tretí bol Marc-Andre ter Stegen (12,4), ktorý ako bývalý brankár Borussie Mönchengladbach bude v budúcej sezóne pôsobiť v FC Barcelona.

Najlepším trénerom sa stal v hlasovaní Markus Weinzierl z Augsburgu, primát top rozhodcu získal od Kickeru Florian Meyer.