Main Content

Futbal: Hráči Realu oslavovali s fanúšikmi do ranných hodín

nedeľa, 25. máj 2014 14:05 | Autor: TASR

Madrid 25. mája (TASR) - Futbalisti Realu Madrid oslavovali víťazstvo vo finále Ligy majstrov spolu s fanúšikmi do skorých ranných hodín. "Biely balet" sa okamžite po zápase v Lisabone, v ktorom zdolal mestského rivala Atletico a titul európskeho šampióna získal po rekordný desiaty raz, presunul späť do hlavného mesta Španielska.

Hráči Realu odetí v klubových farbách si vystúpili na poschodový autobus s otvorenou strechou, cestou mestom ich vítali desiatky tisícov oslavujúcich fanúšikov. Autobus ukončil púť na námestí Cibeles, ktoré je tradičným miestom osláv kráľovského veľkoklubu. V strede námestia je umiestnená fontána so sochou bohyne Cybele, na ktorú vyliezli madridskí kapitáni Iker Casillas a Sergio Ramos a okolo krku jej uviazali vlajku Realu.

Námestie Cibeles sa pripravovalo na návrat hráčov "bieleho baletu" od sobotňajšieho večera, "pusinky" naň dorazili už aj s prestížnou trofejou okolo piatej hodiny ráno. "Som veľmi šťastný, že sme zdolali Atletico a získali desiaty triumf. 'La Decimu' nám už nikto nevezme. Atletico bolo dobrým súperom, ale Real zase raz dokázal, že je najlepší," citovala agentúra Reuters 27-ročného Joaquina, ktorý spolu s priateľmi na námestí vítal víťazný tím.

Fanúšikov Atletica, ktorí pred týždňom oslavovali v uliciach Madridu majstrovský titul za víťazstvo v Primera Division, mrzel záver duelu. Stopér Realu Sergio Ramos strelil vyrovnávajúci gól 150 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. "Potom nás zmasakrovali, i keď výsledok 1:4 je vzhľadom na náš výkon príliš krutý. Veľká škoda, pretože k víťazstvu sme skutočne mali veľmi blízko," povedal 57-ročný Camino Lopez. Ten ako dlhoročný fanúšik Atletica sledoval duel v pizzerii vo štvrti Lavapies.

Ako uviedla madridská polícia, oslavy sa obišli bez výraznejších problémov a výtržností. Niekoľko ľudí museli ošetriť záchranári, ale podľa mužov zákona išlo iba o drobné zranenia.