Main Content

Real do finále s kádrom šesťnásobne drahším ako Atlético!

sobota, 24. máj 2014 14:51 | Autor: Jakub Mihálik

 Real do finále s kádrom šesťnásobne drahším ako Atlético!
Real do finále s kádrom šesťnásobne drahším ako Atlético! | zdroj: © TASR

Portál goal.com vypočítal celkovú sumu vynaloženú na hráčske kádre oboch finalistov Ligy majstrov. Oplatí sa Realu obrovská investícia do hráčov alebo Atlético potvrdí,že aj za málo peňazí vie byť veľa muziky?

Hoci v tejto sezóne Atlético Madrid ovládlo domácu najvyššiu futbalovú súťaž, stále je to „menší“ brát kráľovského veľkoklubu z druhej strany mesta. Potvrdzuje to aj suma vynaložená na hráčske prestupy oboch tímov, ktoré si to dnes večer rozdajú vo finále Ligy majstrov. 

Real je známy svojou politikou veľkých prestupov za veľké peniaze, zatiaľ, čo šetrné Atlético nakupuje skôr neznáme mená, z ktorých sa snažia v klube vychovať hviezdy. Aj tak je však rozdiel medzi celkovou sumou na prestupy jednotlivých hráčov až šokujúco veľká. 

Real Madrid na svojich hráčov vynaložil podľa goal.com až 521,9 miliónov eur, ktorých takmer polovicu stáli 100-miliónoví Gareth Bale a Cristiano Ronaldo. Na druhej strane Rojiblancos minuli dokopy za celý káder na prestupoch len 79,05 milióna eur. Najdrahšími hráčmi Los Colchoneros sú Arda Turan a Raul García, ktorí klubovú pokladnicu stáli 13 miliónov eur. Najlepší kanonier tímu stál napríklad manažment len 2,5 milióna. 

Real Madrid má až 11 hráčov v kádri, ktorí sú drahší ako najdrahší hráči Atlética. Okrem spomínaných Balea a Ronalda, stáli viac ako 13 miliónov aj Di María (25), Isco (27), Ramos (28), Coentrao, Modrić a Pepe (30), Benzema (35), Xabi Alonso (35,4) a Illaramendi (38).
Či sa však vynaložené peniaze prejavia aj na ihrisku, sa dozvieme až večer, nie pri pohľade do účtovnej knihy.