Main Content

Zaujímavosti pred finále LM: Real Madrid – Atlético Madrid

sobota, 24. máj 2014 11:11 | Autor: Jakub Vaverka

Zaujímavosti pred finále LM: Real Madrid – Atlético Madrid
Zaujímavosti pred finále LM: Real Madrid – Atlético Madrid | zdroj: © TASR

Prebiehajúci ročník Ligy majstrov patrí medzi najvyrovnanejšie za posledné roky. Niektorí favoriti sa so súťažou rozlúčili veľmi skoro, iní vypadli tesne pred bránami finále. Dvojicou, ktorá si to rozdá v Lisabone o európsky trón sa nakoniec stalo duo madridských tímov Real- Atlético. Pre ostro sledovaným zápasom vám zaujímavosti, ktoré by ste rozhodne mali vedieť.

Hlavným rozhodcom finále Ligy majstrov bude holandský arbiter Bjorn Kuipers, ktorého si môžu slovenskí fanúšikovia pamätať z roku 2010, keď písal prvý zápas skupinovej fázy medzi MŠK Žilina a Chelsea FC Pod Dubňom.

Dejiskom finálového zápasu je lisabonský Estadio da Luz (Štadión svetla), ktorý je domovským stánkom úradujúceho majstra Portugalska- Benficy a pojme vyše 60 tisíc fanúšikov. Štadión bude pre finálový zápas do posledného miesta vypredaný. Podľa informácií z Madridu prejavilo záujem o vstupenky až 500 tisíc fanúšikov Realu Madrid a 250 tisíc fanúšikov Atlética Madrid. Len hŕstka z nich mala to šťastie, aby vstupenku kúpili.

V ligovom ročníku 2013/2014, v ktorom sa z majstrovského titulu radovali futbalisti Atlética sa zrodili vo vzájomných zápasoch remíza 2:2 na štadióne Los Colchoneros a prekvapivá výhra 1:0 ATM na štadióne Santiaga Bernabeua.

Oba kluby na seba narazili aj v Copa del Rey. V tomto prípade bol úspešnejší Real Madrid, ktorý v semifinále svojho mestského súpera dvakrát zdolal 2:0 a 3:0 bez väčších problémov. Biely Balet nakoniec dokráčal k trofeji.

Oba tímy majú v posledných piatich zápasoch zhodnú bilanciu. Dvakrát vyhrali, dvakrát remizovali a raz prehrali.

Tréner Atlética Madrid Diego Simeone sa vyjadril, že vie, čo treba spraviť, aby jeho mužstvo zdvihlo v noci v Lisabone nad hlavu „ušatú“ trofej.

Do zápasu pravdepodobne nezasiahnu stopér Realu Madrid Pepe, otázny je štart aj hviezdneho Cristiana Ronalda. Na strane Atlética je málo pravdepodobné, že sa stihnú dať do poriadku útočník Diego Costa a stredopoliar Arda Turan.

Atlético v semifinále vyradilo londýnsku Chelsea po zápasoch 0:0,3:1. Real Madrid do Lisabonu postúpil po dvojzápase s Bayernom Mníchov a výsledkoch 1:0, 4:0.

Pre Real Madrid to dnes môže byť desiaty titul v Lige majstrov, Atlético sa zatiaľ trofeje za víťazstvo v Champions League nedočkalo.

Atlético Madrid vstúpi do zápasu ako úradujúci španielsky majster a veľkého mestského rivala môže zdolať v tomto ročníku okrem ligovej súťaže aj na európskej scéne. Real Madrid berie finále ako vhodnú možnosť na odplatu, vzhľadom na to, že Atleti sa stali majstrami Španielska.

Tento zápas môže byť posledný pre Diega Costu v drese Atlética Madrid. Španielsky útočník by mal po sezóne zamieriť do Chelsea, no je otázne, či pre zranenie vôbec nastúpi. Podobný scenár zrejme čaká aj brankára Thibauta Courtoisa, ktorého chcú Londýnčania po sezóne stiahnuť späť z hosťovania.

Výsledok zápasu môžete tipovať aj v našej tipovacej lige. Kurzy sú nasledovné...